Används ej.

Garcia: ”Vi måste vinna!”

Roma har haft en lite tyngre period den senaste tiden. Imorgon ställs laget mot Cesena och då finns det bara en sak som räknas: tre poäng. Rudi Garcia gav idag sina kommentarer på hur läget i laget ser ut.

”Matchen mot Cesena är inte ett störande moment inför matcherna mot Napoli och Bayern, vi är fokuserade på den här matchen för att nästa match är alltid den viktigaste. I ligan måste vi återgå till att vinna, vi spelar hemma framför våra supportrar. På bortaplan kan även ett oavgjort resultat vara bra men, med all respekt till Cesena, imorgon måste vi vinna”

Imorgon börjar en serie av fyra matcher på tio dagar, är det en kritisk period?

”Det ska bli roligt att spela dessa matcher. Spelarna föredrar att spela var tredje dag, då tränar de mindre och återhämtar sig bara. De goda nyheterna är att jag kommer ha fler val att göra, eftersom Keita och Manolas är tillbaka.”

Keita är tillbaka i träning, är han redan redo för spel?

”Han är 100%, han har inte varit borta från träning länge. Han kan börja spela direkt, även om jag skulle föredra att inte spela med honom i 90 minuter för att han ska vara redo mot Napoli.”

Kan Destro spela imorgon? I vilken form är han?

”Mattia är bra, han är redo att spela. Han är en anfallare i straffområdet, och i vissa matcher måste vi spela med snabbare spelare eller spelare som har bollen mer, som Totti. Men de kan också spela tillsammans. Borriello är också redo, jag har alltid svåra val att göra.”

Fem matcher, en vinst: har Roma förlorat sin charm?

”En av dessa förluster var mot Juventus, så den räknas inte. Att spela lika mot City och Sampdoria är inget negativt resultat.”

Kan Keita och De Rossi spela tillsammans?

”Ja, de kan spela på alla mittfältsroller. De Rossi har tidigare spelat högre upp i banan och även Keita kan hjälpa till i offensiven.”

Förra året gjorde du alla tre byten i varje match och de var väldigt produktiva. Det här året verkar det som bytena kommer senare på grund av det fysiska tillståndet, är det så?

”Under den senaste veckorna har några spelare spelat otroligt mycket, men det är den del av professionalismen som finns hos spelarna. Att ha fler val kommer göra det enklare att lägga mer energi på planen.”

I morse offentliggjordes över spelarna som var nominerade till Ballon d’Or, ingen italienare var med. Anser du att Serie A är en mindre liga?

”Det här är ett speciellt år, det var VM och det påverkade valen. I slutet av året kommer det bara finnas ligaspel och Champions League, då finns det större möjligheter och jag hoppas även för romanisti.”

I år har mittfältet varit skadedrabbat, men Paredes och Ucan?

”Jag vet inte om det är bra för dem att spela stora matcher som mot Juventus, Bayern och Sampdoria. Ucan har även varit skadad två gånger och har haft svårt att lära sig språket. Men jag tror mycket på dem och jag ska ge dem utrymme.”

Roma verkar tröttare än vanligt. Varför använder du alltid samma spelare eller beror det på sämre fysisk förberedelse?

”Jag har inte sett ett så trött Roma. Jag vilade Pjanic, men sen tar det ett tag för de skadade spelarna att komma tillbaka i form. De kan spela bra i första halvlek, sen blir det hårt, därför måste de spela för att komma i form. När alla är tillbaka, speciellt på mittfältet, kommer det bli bättre.”

Under de senaste dagarna har det riktats mycket kritik mot Cole, tycker du det är överdrivet?

”Felet mot Bayern var inte på grund av en ensam individ. Vi gjorde alla fel. Cole har spelat matcher på en hög nivå, som den mot Manchester City. Han är bra, en stor spelare och kommer garanterat fortsätta spela.”

Maicon tränade inte igår, hur är hans knä?

”Bättre, han hade en inflammation så att han inte kunde spela de två senaste matcherna. Han kommer inte heller spela imorgon, men jag hoppas han är tillbaka på lördag.”

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Mer från Används ej.

Används ej.