Udinese

Tudor: ”Jag förväntar mig en bra prestation”

Tidigare i veckan fick den tidigare världsmästaren Massimo Oddo sparken från Udinese. Udinese ersatte sin sparkade tränare med den tidigare stentuffa mittbacken från Juventus Igor Tudor. Kroatens första match vid rodret för sin nya klubb blir att bege sig ner till Kampanien där de ställs mot Benevento.

Alla förstår och har sett att Beneventos position i tabellen inte speglar deras form för tillfället. De förtjänade att vinna borta mot Milan på San Siro senast, de spelar en bra fotboll och vi ska försöka vinna borta mot Benevento sa den nya Udinesetränaren Igor Tudor under presskonferens inför matchen.

-Jag sa till spelarna i laget att ta sig själv en titt i spegeln och fundera på vad som är viktigt. Jag har kommit till ett lag som har förlorat elva raka matcher, det finns bra spelare här och de är inte vana vid den här situationen.

-Spelarna är för tillfället deprimerade och oroliga, det är normalt. jag har gjort så gott jag kan under den här korta tiden både på planen och i det mentala. Jag förväntar mig en bra prestation.

-Att förlora elva raka matcher är väldigt tungt, vi får inte sätta ännu mer press på spelarna. Vi har försökt att få ihop gruppen och sagt att det bara är en mental spärr just nu, vi har även arbetat på några taktiska bitar. Det enda sättet att få bort lite press är att få ett bra resultat.

-Spelarna är redo att ändra på saker och ting. Vi måste alla hjälpa varandra där ute och vara redo. jag kommer inte avslöja något inför matchen rent taktiskt för det skulle bara gynna motståndarna och då skulle Roberto De Zerbi tacka mig.

Källa:Football-Italia

 

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar