Udinese

Ny tränare och sportchef i Udinese?

Udinese stod för en säsong som verkligen kan liknas med en berg och dalbana. Efter halva säsongen slogs laget om Europaplatserna till att i slutet av säsongen slåss om att hänga kvar i Serie A ändå in i den sista omgången. Nu ryktas det vara en ny tränare och en ny sportchef på väg in i Udinese.

Udinese började säsongen stapplande och i november sprakades tränaren Luigi Del Neri och den 67-åriga tränaren ersattes av den tidigare VM-guldmedaljören från VM 06 Massimo Oddo. Oddo startade sitt äventyr bra i Udinese med att ta fem raka segrar innan de gick utför och den tidigare Pescara-tränaren lyckades med bedriften att åka på elva raka förluster. Oddo fick kliva åt sidan och istället kom den tidigare Juventus-försvaren Igor Tudor in som tränare och ledde laget den sista månaden.

Igor Tudor lyckades hålla kvar Udinese i Serie A men enligt Sportitalia ska kroaten ersättas då klubben och kroaten inte har kommit överens. Den nya tränaren som är på väg in i Udinese ska vara från den portugisiska klubben Rio Aves vars tränare heter Miguel Cardoso. Cardoso har tidigare varit assisterande till Paulo Fonseca i Shakhtar Donetsk.

 

På sportchefsplatsen uppger Sportitalia att Udinese hade ett möte i Milano under torsdagen med den tidigare Roma och Fiorentina sportchefen Daniele Pradé. Pradé är för tillfället sportchef i Massimo Ferreros lagbygge Sampdoria.

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar