Udinese

Jankto: ”Kommer alltid göra mitt bästa här”

I samband med att Jakub Jankto fick ta emot ett pris uttalade han sig om sin framtid. Det vållade oro i Udinese, men han har försökt reda ut vad han menade.

Udineses 22-årige mittfältaren blev utsedd till Tjeckiens bäste unge spelare 2017, och i anknytning till prisutdelningen rapporterades han ha fällt en kommentar som säkerligen oroade en del Udinesesupportrar, skriver Football Italia. ”Jag är en spelare som har varit ägd av Udinese i fyra år, så jag är väldigt trygg här. Jag vill också ha en annan upplevelse dock, jag vill lära känna andra länder och kulturer. Jag är inte rädd för förändring” sades Jakub Jankto ha sagt, men spelaren själv har en annan bild. I Udinese TV försökte han därför klargöra vad han egentligen sade.
– Jag är väldigt glad för priset, när jag var barn var det en dröm att vinna ett individuellt pris. Det blev en röra av det jag sade, och jag vet inte varför. Jag pratade på presskonferensen och de drog slutsatser av en enda fras, som sen översattes och förvrängdes av italiensk media, men det var absolut inte det jag sade. Jag sade att jag är väldigt lycklig i Udinese, eftersom jag får regelbunden speltid och vid 22 års ålder är det fantastiskt. Om jag hade velat fly härifrån hade jag gjort det för tre år sedan. Jag förstår inte varför folk skriver vissa saker. Jag är definitivt ingen som ger upp. Jag är fullständigt fokuserad på Udinese och jag har alltid, och kommer alltid göra, mitt bästa för den här klubben, sade Jankto.

Den tjeckiske landslagsspelaren, som gjort tre mål och fem assist på 27 Serie A-matcher den här säsongen, har kontrakt med Udinese till och med den 30 juni 2021. Han har tidigare kopplats ihop med flera storklubbar i Italien, och inte minst Milan har rapporterats ha ögonen på Jankto.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar