Udinese

De Paul: ”Det bästa som hänt i min karriär”

Udineses Rodrigo De Paul har inlett säsongen bra. Insatserna har inte bara gett poäng – han kommer dessutom få chansen i det argentinska landslaget.

Med fyra mål och två assist på sju matcher har Rodrigo De Paul varit ett utropstecken i Udinese under säsongsinledningen. I den åttonde omgången ställs de svartvita mot ett annat svartvitt lag – nämligen Juventus. Football Italia rapporterar att De Paul och Udinese går för poäng, det tuffa motståndet till trots.
– Juve är ett av Europas starkaste lag, men du vet aldrig vad som händer i fotboll. Vi vill få med oss poäng. Jag mötte Paulo Dybala redan i Palermo, och vi har fortsatt ha kontakt. Jag fick erbjudanden från ett stort lag i en stor stad, men jag pratade med den nye tränare och bestämde mig för att stanna i Udinese. Alla här gillar hur Julio Velazquez spelar sin fotboll, då vi håller i bollen och visar mycket intensitet, men vi måste göra mer på planen, sade De Paul.

24-åringen har inte bara sina mål och assist att glädja sig åt. De har nämligen lett till att han är med i den argentinska landslagstruppen för första gången – vilket han är mycket glad för.
– Jag kunde inte sova av ren lycka efter nyheterna. Det är det bästa som har hänt mig i min fotbollskarriär. Om Mauro Icardi hade svårt att bli kallad, förstå hur det var för mig! sade De Paul.

Livet bredvid planen innehåller även det glada nyheter för argentinaren – efter nyår kommer familjen få en ny medlem.
– I januari, under vinteruppehållet i Serie A, kommer vi få en dotter. Camilla och jag var vana vid att behandla vår hund som en bebis, men nu kommer vi ha en riktig bebis att skämma bort, sade De Paul.

 

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar