Pre- & postpartite

Prepartita Tjeckien – Italien U21-EM

 TJECKIEN – ITALIEN  
Onsdag – Tychy City Stadium, Tychy, Polen – 18.00

Italien var något trögstartade mot Danmark och öppnade inte målskyttet förrän efter halvtidspausen. Men nu är Azzurrini varma i kläderna och när Tjeckien står för motståndet gäller det att vara på tårna. Tjeckien förlorade förvisso mot Tyskland i sin inledande match, men laget var inte ofarliga offensivt. Anfallaren Patrik Schick, känd från Sampdoria, hade ett par fina målchanser, där åtminstone ett borde ha renderat i mål. Det är just Schick som italienarna har störst respekt för. Förbundskapten Luigi Di Biagio har innan matchen varnat för anfallaren och pekat ut honom som det största hotet. Om offensiven är Tjeckiens styrka så är defensiven lagets akilleshäl. Mot Tyskland bjöd man på ett ostabilt försvarsspel, varav en riktig dundertabbe som renderade i ett baklängesmål.

Italien väntas göra ett par ändringar i startelvan, från matchen mot Danmark. Mittfältaren Alberto Grassi kliver in och tar Marco Benassis plats på tremannamittfältet. Federico Chiesa var full av energi i sitt inhopp senast och stod för en bra insats under de dryga 25 minuterna som han var på planen. Enligt förhandsrapporterna väntas han starta till förmån för klubbkamraten Federico Bernardeschi. I övrigt är det samma spelare som besegrade Danmark med 2-0, som får förtroendet.

Probabili formazioni

 (4-3-3) Zima; Sacek, Luftner, Simic, Havel; Sevcik, Soucek, Travnik; Cerny, Schick, Jankto

Förbundskapten: Vitezslav Lavicka
Bästa målskytt i turneringen:

 (4-3-3) Donnarumma; Conti, Caldara, Rugani, Barreca; Grassi, Gagliardini, Pellegrini; Berardi, Petagna, Chiesa

Förbundskapten: Luigi Di Biagio
Bästa målskytt i turneringen: Lorenzo Pellegri och Andrea Petagna, 1 mål vardera.

Matchens profil: Federico Chiesa – Spelaren, som till vardags tillhör Fiorentina, stod för ett energifyllt inhopp mot Danmark senast. Assisterade till lagets 2-0-mål och får nu förtroendet från start. Löpstark, rörlig och kreativ.

Domare: Benoît Bastien, Frankrike.
TV: Matchen sänds på Eurosport 1.
Form: Tjeckien 4 segrar, 1 förlust – Italien 2 segrar, 1 oavgjord, 2 förluster.

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se

Relaterade artiklar