Pre- & postpartite

Postpartita Tjeckien-Italien, Superfiasko för Gli Azzurri

 TJECKIEN 3 – 1 ITALIEN  
Onsdag – Tychy City Stadium, Tychy, Polen – 18.00

Italien fick inte igång sitt fina spel de visade upp i första matchen, även om Federico Bernadeschi var nära 1-0  tidigt i matchen. Tjeckien som ville ta revansch för premiärfiaskot fick belöning tidigt i matchen efter att Michel Travnik placerade in bollen från straffområdskanten. Travnik blev assisterad av Sampdoriastrikern Patrik Shick. Ledningsmålet innebar att Italien försökte flytta upp laget och till en början hade Tjeckien kontroll på matchen.

I andra halvleken blev Italiens spel mycket mer stabilt men det skulle dröja fram tills minut 70 innan Sassuoloyttern Domenico Berardi kunde kvittera. Detta efter att ha försökt tunnla målvakten och fått en hög retur som han nickade in. Några minuter senare blev Andrea Petagna frispelad av Berardi, ett friläge som han chippade högt över.

Petagnas usla spel där framme straffade sig. Trots den höga pressen från Italien och fina spelet fick Tjeckien göra 2-1 målet genom Marek Havlik, ett mål som var identiskt 1-0 målet. När Italien pressade för en kvittering var det istället Tjeckien som dödade matchen. Gianlugi Donnarumma  tabbade sig ganska rejält när han släppte in ett stenhårt skott från 35 meter av Michael Luftner. Sett till effektivitet, taktik och vilja var segern för Tjeckien rättvis, även om Italien hade ett bättre spel. Italien måste vinna över Tyskland på lördag och det finns verkligen ingen garanti för att en seger räcker till avancemang för Gli Azzurri.

Formazioni

 (4-3-3) Zima; Havel, Luftner, Simic, Holzer; Hubinek Soucek, Travnik; Hasek, Schick, Jankto
Målskyttar: 24′ Travnik, 79′ Havik, 85′ Luftner
Byten: 66′ IN: Hasek UT: Havlik, 77′ IN: Chory UT: Hubinek, 83′ IN: Sacek UT: Schick

 (4-3-3) Donnarumma; Conti, Ferrari, Rugani, Calabria; Grassi, Cataldi, Pellegrini; Berardi, Petagna,Bernadeschi
Målskyttar: 70′ Berardi
Byten: 54′ IN: Chiesa UT: Grassi, 75′ IN: Gagliardini UT: Bernadeschi, 84′ IN: Cerri UT: Cataldi

Il Migliore: Domenico Berardi – Trots 3-1 förlusten var Berardi helt överlägsen på planen med ett mål och flertalet fina aktioner framåt. En av få i Italien som visade lite hjärta en dag som denna.

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar

Mer från Pre- & postpartite

Pre- & postpartite

Summering 19a giornata

Pre- & postpartite

Postpartite 31a Giornata