Pre- & postpartite

Postpartita Italien-Danmark U21EM

 ITALIEN 2 – 0 DANMARK 
Söndag – Stadion Cracovii, Krakow, Polen – 20.45

Första halvleken var en jämn sådan mellan Italien-Danmark. De farligaste chanserna fick Italien, speciellt med Marco Benassis en bit in i matchen som var nära. När Italien väl var i straffområdet var det ej beslutsamt och Danmark fick god tid på sig att försvara. Då själva första halvleken var ett sömnpiller var nog snackisen alla papperssedlar som kastades mot Italiens målvakt Giglio Donnarumma.

Till andra halvleken var Italien mycket mer taggade och fick igång ett högre tempo och belöningen kom snabbt. Lorenzo Pellegrini som var en gigant på mittfältet cykelsparkade in 1-0 för Italien. Inte den renaste träffen men tillräckligt hårt och placerat för att gå in i mål. Efter målet sänkte Italien tempot vilket gjorde att Danmark kanske kändes lite farligare, men då var som oftast Italiens försvar felfritt. I slutminuterna skulle Andrea Petagna avgöra matchen helt efter att ha petat dit Federico Chiesas inlägg.

 (4-3-3): Donnarumma; Conti, Caldara, Rugani, Barreca; Pellegrini, Gagliardini, Benassi; Berardi, Petagna, Bernardeschi
Målskyttar:
Pellegrini 54′,
Byten: 67′ IN: Chiesa UT: Berardi, 73′ IN: Grassi UT: Benassi

 (4-2-3-1): Hojbjerg; Holst, Maxso, Banggaard, Rasmussen; Christensen, Norgaard; Hjulsager, Andersen, Børsting; Ingvartsen
Målskyttar: –
Byten: 72′ IN: Zohore UT: Ingvartsen, 79′ IN: Duelund UT: Børsting, 79′ IN: Marcondes UT: Andersen

Il migliore: Lorenzo Pellegrini – Sassuolomittfältaren var väldigt aktiv idag med sin löpkapacitet och passningsspel. Pellegrini fick även avgöra matchen med en fin cykelspark.

 

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar