Mercato

OFFICIELLT: Zaza klar för Torino

Efter många turer fram och tillbaka, och olika klubbar som påstått sig ligga närmast Valencias Simone Zaza, har nu till slut Torino presenterat anfallaren som en av sina på diverse sociala medier.

Den nu 27-årige italienaren uppges ha skrivit på ett låneavtal där Torino först betalar € 2 miljoner, men med en köpoption motsvarande €12 miljoner inkluderad. Samtliga handlingar ska ha signerats under gårdagskvällen och faxats i tid innan Serie A:s transferfönster stängde, varför den landslagsmeriterade anfallaren ska vara spelklar till premiären hemma mot Roma på söndag. Till Torinos officiella hemsida förklarar Zaza själv sin glädje över att åter komma tillbaka till sitt hemland.

”Jag är väldigt glad och tackar president Urbano Cairo för att han ger mig möjligheten att fullfölja min dröm att komma tillbaka till Italien. Nu är mitt fokus på att komma igång, träffa mina lagkamrater och börja bidra till min nya klubb”. 

Även Urbano Kairo kommenterar övergången på klubbens hemsida – och den karismatiska presidenten håller inte igen med lovorden.

”Simone Zaza är en av de mest talangfulla italienska anfallarna i sin generation. Han är en mycket hårt arbetande spelare med ett starkt psyke som väl matchar egenskaperna för ”en Toro”. Hans engagemang kommer att stärka vår offensiv ytterligare och ta den från en redan hög nivå till absolut toppklass.”  

Det kvarstår att se om tränare Walter Mazzarri håller med sin president och huruvida Zaza får chansen från start redan på söndag.

Källa: Torinos officiella hemsida

Philip Engsfelt
philip@solocalcio.se

Relaterade artiklar