Palermo

Zamparini chocksänker priserna – gå på fotboll för en tjuga

Palermo ligger just nu i topp i Serie B, men trots det är presidenten Maurizio Zamparini inte helt nöjd. Detta på grund av sviktande publiksiffror. Nu agerar han genom att sänka biljettpriserna drastiskt.

I ett brev som publicerats på Palermos hemsida berättar president Zamparini att han sänkt biljettpriserna i kurvorna till endast två euro.

”Kära Rosanero-fans,

Det finns ett datum som jag aldrig kommer att glömma: lördagen den 29 maj 2004.

Då var Renzo Barbera smockfull redan på eftermiddagen, fyrverkerier lös upp himlen i slutminuterna av matchen och det befriande vrålet på slutsignalen för att fira återkomsten till Serie A var otroligt. 

Fantastiska minnen för mig och för er alla som älskar Rosanero. Otroliga känslor som inte bara ska tillhöra dåtiden. Detta förtjänar det lag som springer in på planen varje vecka för att hedra tröjan och för att vinna serien, så vi omedelbart kan återvända till Serie A.

Idag ser jag Renzo Barbera halvtom, och det smärtar mig. Mina tankar går inte bara till de som övergivit arenan eftersom det fortfarande smärtar med nedflyttningen till Serie B, men också till familjerna som kämpar för att få ekonomin att gå ihop. Sist även till ungdomarna i Palermo, som är arbetslösa och som tvingas offra något annat för att kunna gå på fotboll. 

Jag har därför beslutat att från och med matchen mot Foggia och fram till slutet av säsongen ska kostnaden för biljetter till hemmamatcherna drastiskt minska. Curva Nord och Curva Sud ska nu kosta två euro, läktaren mot Montepellegrino ska kosta fem euro.

Jag vill tacka och även belöna våra 2063 årskortsinnehavare: deras stora kärlek kommer att belönas med en rabatt på 50% på priserna för nästa säsongs årskort. 

För att nå det enda uppsatta målet med Serie A och starta en vinnande cykel igen är er kärlek oumbärlig. Renzo Barbera måste återigen bli en kittel, ett gryta med trettiotusen rosasvarta halsdukar och flaggor. 

Forza Palermo, nu och för alltid!”

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar