Serie B

Stor dramatik när Parma återvände till Serie A

Med spänning ända in i slutminuterna lyckades Parma med det omöjliga, bli uppflyttade tre år i rad i seriesystemet och säkra en plats i Serie A till nästa säsong.

Frosinone hade allt i egna händer. Inför sista omgången i Serie B var de två poäng före Parma  Det blev verkligen spänning från första början då Parma lyckades ta en tidig 1-0 ledning mot Spezia genom Fabio Ceravolo i minut 11. Inför halvtidsvilan såg det ljust ut för Parma då de ledde med 1-0 medan Frosinone låg under med 0-1 mot Foggia. Frosinone skulle dock ge allt för att försöka vända på detta.

Samtidigt som Parma drygade ut sin ledning till 2-0 genom Armato Ciciretti påbörjade Frosinone en stark comeback. På endast fem minuter hade ett 0-1 underläge hämtats upp till 2-1, en ledning som gjorde att Frosinone där och då var klara för Serie A. Väl i minut 89 lyckades Foggia kvittera mot Frosinone vilket innebar att Parma nu var i Serie A.

Parmas match slutade ungefär två minuter tidigare än Frosinones. Spänningen bland Parmafansens stora bortafölje var enorm och stor eufori utbröt när slutsignalen gick i Frosinone. Nästa vecka kommer det inledas ett kval till Serie A där Frosinone, Palermo, Venezia, Bari, Cittadella och Perugia gör upp i en kamp om en plats för avancemang till Serie A.

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar