Pre- & postpartite

Serie B: Summering av 37a giornata

Brescia 0-0 Cesena
Målskyttar Brescia:
Målskyttar Cesena:

Cremonese 1-2 Ascoli
Målskyttar Cremonese: Camara
Målskyttar Ascoli: Monachello(2)

Foggia 1-1 Bari
Målskyttar Foggia: Självmål
Målskyttar Bari: Nene

Novara 1-3 Venezia
Målskyttar Novara: Casarini
Målskyttar Venezia: Marsura(2), Bruscagin, 

Palermo 3-0 Avellino
Målskyttar Palermo: Coronado, La Gumina, Trajkovski
Målskyttar Avellino

Parma 2-1 Carpi
Målskyttar Parma: Barilla(2)
Målskyttar Carpi: Poli

Salernitana 1-3 Cittadella
Målskyttar Salernitana: Schiavi
Målskyttar Cittadella: Schenetti(2), Salvi

Entella 3-2 Pro Vercelli
Målskyttar Entella: Crimi, La Mantia, Ardizzone
Målskyttar Pro Vercelli: Mammarella, Alteobelli

Perugia 2-3 Ternana
Målskyttar Perugia: Di Carmine(2)
Målskyttar Ternana: Tremolada, Montalto(2)

Pescara 3-2 Spezia
Målskyttar Pescara: Mancuso(3)
Målskyttar Spezia: De Francesco, Muattieri

Frosinone 2-4 Empoli
Målskyttar Frosinone: Ciano(2)
Målskyttar Empoli: Krinic, Di Lorenzo, Caputo, Lollo

Cremonese hoppades på att bryta sin negativa trend när man tog emot bottenlaget Ascoli på hemmaplan. Det började väldigt bra då man gjorde 1-0 efter bara åtta minuter. Geatano Monachello är en 24-årig anfallare som inledde säsongen i Palermo där han mest fick nöta bänk innan han kom till Ascoli där han i lördags gjorde sin 16e match för klubben och det firade han genom att göra två mål för Ascoli. Matchen slutade med att Ascoli vann med 2-1 och hoppet för ett nytt kontrakt i Serie B lever för fullt Serse Cosmi och hans lag. Med denna förlusten så är Cremonese nu uppe i 15 raka matcher utan vinst. Supportrarna visade tydligt sitt missnöje efter matchen och undra om inte Attilo Tesser får lämna tränarbänken snart. 

Hemma på Stadio Ennio Tardini tog Parma emot Carpi. En spelare som verkade vara extra på hugget denna dag var Antonio Di Gaudio som tidigare har spelat sju säsonger i Carpi men som inför denna säsong bytte till Parma. Förutom att ha skapat ett par chanser i inledningen av matchen så spelade han sedan fram Antonino Barilla som gjorde 1-0 i den 25e minuten. Andra halvlek hann knappt starta innan Antonino Barilla gör sitt andra mål för dagen. Carpi reducerar kort därefter men matchen slutar 2-1 till Parma och med det delar man andraplatsen med Palermo som också vann sin match i lördags. 

Att det var ett viktigt möte mellan Entella och Pro Vercelli är ingen överdrift. Innan matcher så låg Pro Vercelli sist i tabellen på 34 poäng och två platser över hittade vi Entella på 37 poäng. En klassisk sexpoängsmatch som stod på spel alltså. Pro Vercelli startade matchen starkt och kaptenen Carlo Mammarella dundrar in ett vänsterskott utan för straffområdet och vi hade 1-0 till Pro Vercelli efter 13 minuter. När man sen gjorde 2-0 i den 54e minuten så trodde nog de flesta att Pro Vercelli skulle plocka alla poäng, så var dock inte fallet. Entella vaknade helt plötsligt till liv och man vände från 0-2 till 3-2 under en period på 17 minuter i slutet av matchen. Nu ska det mycket till för att Pro Vercelli inte kommer att spela i Serie C nästa säsong. 

Söndagen startade med det så fina derbyt i Umbrien där Perugia mötte Ternana på hemmaplan. Två formstarka lag där Perugia har chans på en direktplats till Serie A och Ternana kämpar med näbbar och klor för att inte åka ner i Serie C. Ternana inledde matchen starkt men trots det så visade Perugia sin klass och den så fina avslutaren Samuel Di Carmine nickar in 1-0 för hemmalaget i den 28e minuten. Sju minuter senare var det dags igen och Di Carmine gör 2-0 för sitt Perugia, denna gång assisterad av sin anfallskollega Alberto Cerri. Precis innan halvlek så fick Ternana precis det målet man behövde och man reducerade till 2-1. I den andra halvleken så visade Adriano Montalto varför han är en av de giftigaste anfallarna i Serie B. Först med en nick som målvakten Nicola Leali fick göra en fin räddning på och sedan på hörnan därefter så stöter han in kvitteringen med vänsterfoten. Efter kvitteringen har båda lagen flera chanser att ta ledningen och tillslut är det Montalto som nickar in sitt 20e mål för säsongen och Ternana tar med det alla tre poängen. När spelarbussen kom tillbaka till Terni så tog deras supportrar emot dem med hyllningar, inga 15.000 personer som i Napolis fall men ändå mycket vackert. 

Omgången avslutades med toppmatchen mellan Frosinone och Empoli. Efter en jämn första halvlek där det stod 1-0 till hemmalaget så skulle det spraka loss ordentligt i den andra delen av matchen. Sju minuter in i andra halvlek så har vi ställningen 2-1 till Frosinone och chanserna bara fortsatte. När matchen var slut så hade Empoli vänt och vunnit med 4-2. Extremt starkt gjort och det ska bli oerhört kul att se denna offensiv i Serie A nästa säsong.

Omgångens sämsta: Derby spelades i Puglia när Foggia mötte Bari. Men dagen innan bestämdes det att det inte fick komma några bortafans till arenan för att man var orolig för säkerheten. Ett beslut som givetvis borde tagits mycket tidigare. Foggias supportrar stöttade sina rivaler i detta ärende och hade bland annat banderoller med texter som ”Vi vill ha våra rivaler här”. 

Omgångens spelare: Leonardo Mancuso gjorde alla tre målen för Pescara när vann mot Spezia med 3-2. Sköna tre poäng för Pescara som tog sig upp på en liten säkrare mark.

Emil Gidlöf
emil.g@solocalcio.se

Relaterade artiklar