Serie B

Serie B: Summering av 36a giornata

Ascoli 0-1 Parma
Målskyttar Ascoli:
Målskyttar Parma: Calaio

Avellino 0-2 Frosinone
Målskyttar Avellino:
Målskyttar Frosinone: Dionisi, Paganini

Bari 1-1 Novara
Målskyttar Bari: Floro Flores
Målskyttar Novara: Puscas

Carpi 1-2 Perugia
Målskyttar Carpi: Concas
Målskyttar Perugia: Di Carmine, Gustavson

Cesena 2-3 Empoli
Målskyttar Cesena: Scognamiglio, Moncini
Målskyttar Empoli: Donnarumma(2), Bennacer

Cittadella 0-0 Palermo
Målskyttar Cittadella: 
Målskyttar Palermo: 

Cremonese 1-1 Salernitana
Målskyttar Cremonese: Canini
Målskyttar Salernitana: Minala

Pro Vercelli 3-1 Pescara
Målskyttar Pro Vercelli: Vives, Raicevic(2)
Målskyttar Pescara: Machin

Spezia 0-1 Brescia
Målskyttar Spezia: 
Målskyttar Brescia: Torregrossa

Ternana 2-2 Foggia
Målskyttar Ternana: Montalto, Carretta
Målskyttar Foggia: Beretta, Mazzeo

Venezia 2-0 Entella
Målskyttar Venezia: Geijo, Falzerano
Målskyttar Entella: 

Emanuele Calaio startade den 36e omgången på ett lysande sätt genom att göra 1-0 till Parma efter bara tre minuter. Att Ascoli var ett bottenlag och att Parma krigar i toppen syntes, speciellt under första halvlek där Parma borde gjort fler mål. Det blev dock inte fler mål i denna match vilket gjorde att Parma tog klivet upp på tredjeplats, endast två poäng bakom Frosinone. Ascoli ligger för närvarande på 20e plats, en poäng upp till Entella på en playoutplats. 

Tisdagen var det fullt ös på Sky Sport Italia och Diretta Gol. Vi som är glada för mål blev inte besvikna då det endast var en match som blev mållös(Cittadella-Palermo). Avellino har haft en bra start med Claudio Foscarini och tog emot topplaget Frosinone hemma i Kampanien. Det såg länge ut att gå mot en 0-0 match men i den 85e minuten stänker den rutinerade Serie B spelaren Federico Dionisi in 1-0 till Frosinone, vilt jubel bland spelarna i Frosinone som springer ut och firar framför bortaklacken. Bara några minuter senare gör man 2-0 också och därmed ligger Frosinone på en ensam andraplats i ligan. 

Topplaget Bari tog emot bottenlaget Novara på hemmaplan och man trodde att hemmalaget skulle dominera matchen från början till slut. Så var inte fallet och Novara var det bättre laget i den första halvleken och den fantastiska januarivärvningen George Puscas gjorde sitt åttonde mål på tretton matcher i Novaradressen. I andra halvlek bytte Bari in de två gamla rävarna Franco Brienza och Antonio Floro Flores. Det skulle visa sig vara precis vad laget behövde och Antonio Floro Flores kvitterade för Bari och sen försökte man trycka in ett segermål i slutet men man fick nöja sig med ett oavgjort resultat. Onödigt poängtapp för Bari som förmodligen får glömma en direktplats till Serie A nu. 

Jumbolaget Pro Vercelli har haft det väldigt tungt på sistone och tog emot ett annat lag som kämpar på i botten av tabellen, Pescara. Den nu 38-åriga mittfältaren Guiseppe Vives gjorde 1-0 för hemmalaget på straff men innan den första halvleken var slut så hade vi 1-1 på resultattavlan. Med 22 minuter kvar av matchen byter Pro Vercelli in anfallaren Filip Raicevic från Montenegro och det skulle visa sig vara ett bra drag av tränaren Gianluca Grassadonia. För när domaren blåser av matchen så har Pro Vercelli vinnit med 3-1 och Filip Raicevic är tvåmålsskytt. Extremt viktiga poäng för hemmalaget. 

Ett annat bottegäng, Ternana, tog emot Foggia som är ett av de formstarkaste lagen i ligan. Som vanligt när Foggia spelar så blev detta en underhållande match och matchen slutar 2-2. Oerhört imponerande av Adriano Montalto som gjorde sitt 18e mål för säsongen i Ternana. Killen är 28 år gammal och har som bäst gjort 10 mål i Serie C för några säsonger sedan. Ännu värre är nästan den snart 35-åriga Fabio Mazzeo som gör sin första säsong i Serie B och har gjort 16 mål för Foggia. 

Omgångens comeback: Alfredo Donnarumma har varit borta några matcher pga skada och kom tillbaka i matchen borta mot Cesena. Han gör två mål och Empoli vinner matchen med 3-2 och Empoli leder serien med 11 poäng. 

Omgångens svensk: Perugia fortsätter att gå som tåget och en av nyckelspelarna i laget är svenske Samuel Gustafson. I bortamatchen mot Carpi fick han dessutom göra sitt första mål för Perugia. Målet hittar nu här. 

Emil Gidlöf
emil.g@solocalcio.se

Relaterade artiklar