Pre- & postpartite

Serie B: Summering av 35a giornata

Foggia 3-0 Ascoli
Målskyttar Foggia: Deli, Mazzeo, Loiacono
Målskyttar Ascoli: 

Parma 0-0 Cittadella
Målskyttar Parma:
Målskyttar Cittadella:

Brescia 1-1 Carpi
Målskyttar Brescia: Caracciolo
Målskyttar Carpi: Melchiorri

Empoli 3-2 Pro Vercelli
Målskyttar Empoli: Caputo, Zajc, Luperto
Målskyttar Pro Vercelli: Bifulco, Castiglia

Frosinone 1-1 Spezia
Målskyttar Frosinone: Dionisi
Målskyttar Spezia: Pessina

Novara 0-3 Ternana
Målskyttar Novara:
Målskyttar Ternana: Carretta(2), Favalli

Palermo 1-1 Cremonese
Målskyttar Palermo: Coronado
Målskyttar Cremonese: Scamacca

Perugia 1-1 Venezia
Målskyttar Perugia: Buonaiuto
Målskyttar Venezia: Modolo

Pescara 2-2 Bari
Målskyttar Pescara: Mancuso, Pettinari
Målskyttar Bari: Nene, Anderson

Salernitana 1-1 Cesena
Målskyttar Salernitana: Rosina
Målskyttar Cesena: Moncini

Entella 1-1 Avellino
Målskyttar Entella: Ceccarelli
Målskyttar Avellino: Asencio

Omgången smygstartade på fredagen med två matcher, Foggia-Ascoli och Parma-Cittadella. Först ut var Foggia-Ascoli där det skulle visa sig att det var stor kvalitetsskillnad på lagen. Foggia vann tillslut med 3-0 och det hade kunnat bli mer om man inte hade slagit av på takten efter sitt sista mål. I den andra matchen blev det mållöst men det var Parma som ville ha de tre poängen mest och borde vunnit med ett par bollar om man hade lite mer flyt i sina avslut. Bäst betyg i Gazzetta dello Sport fick inte helt oväntat Cittadellas målvakt Alberto Paleari. 

Empoli saknade sin ena skyttekung Alfredo Donnarumma samt backupen till honom Alejandro Rodriguez båda pga skada, vilket inte märktes i spelet då man gjorde tre mål. Som vanligt när Empoli spelar så är man det spelförande laget och man skapar chans på chans framåt. Bakåt är de däremot inte lika vassa och man släpper till farliga kontringslägen för motståndarlagen. Man lyckades tillslut att vinna med 3-2 mot bottenlaget Pro Vercelli och man kommer med största sannolikhet att spela i Serie A nästa säsong då man leder ligan med hela elva poäng. Till nästa säsong behöver man stärka upp försvaret om man vill att sejouren i Serie A ska bli långvarig. 

Ett lag som man nästan kan säga är motsatsen till Empoli är Palermo. Släppt in minst mål i ligan tillsammans med Parma men man har desto svårare att göra mål. Man tog emot Cremonese som är ett av de formsvagaste lagen i ligan. Om man vill ta andraplatsen och därmed slippa kvalet upp till Serie A så bör man vinna denna typer av matcher. Trots ledning med 1-0 så släppte man in en kvittering i slutminuterna och just nu står man på samma poäng som Frosinone. 

Luigi De Canio har verkligen fått fart på Ternana. De var nästan uträknade för några veckor sedan men efter starka 3-0 på bortaplan mot Novara så tog man sin andra raka seger och har med det fyra poäng upp till en playoutplats. Stor matchvinnare blev Marco Carretta som gjorde två mål. 

Bari inledde helt strålande borta mot Pescara och man hade ledningen med 2-0 i halvtid och man såg ut att ha läget i kontroll. Pescara fick precis den start i andra halvlek som man önskade och man reducerade redan i den 47e minuten genom anfallaren Leonardo Mancuso. Andra halvleken fortsatte att vara öppen och det var chanser för båda lagen. I den 93 minuten så stötte Stefano Pettinari in kvitteringen och matchen slutade 2-2. 

Omgångens mål: För någon vecka sedan gjorde Alberto Gilardino ett drömmål för sitt Spezia, denna gång var det en annan gammal Serie A-lirare som gjorde ett läckert mål. Alessandro Rosina böjde in kvitteringen för sitt Salernitana som tog en viktig poäng mot Cesena. Målet hittar ni här. 

Omgångens bästa: Att det är så oerhört jämnt! Eller vad sägs om Salernitana som ligger på tolfte plats endast har fem poäng ner till en playoutplats och att laget som ligger på elfteplats, Spezia, bara har fyra poäng upp till en playoffplats. Det betyder att i princip alla lag i serien har viktiga matcher framför sig när det återstår sju omgångar. 

Emil Gidlöf
emil.g@solocalcio.se

Relaterade artiklar