Serie B

Serie B: Summering av 33a giornata

Ascoli 1-0 Bari
Målskyttar Ascoli: Buzzegoli
Målskyttar Bari:

Avellino 1-2 Parma
Målskyttar Avellino: Asencio
Målskyttar Parma: Gagliolo, Barilla

Brescia 2-1 Pescara
Målskyttar Brescia: Torregrossa, Caracciolo
Målskyttar Pescara: Coulibaly

Carpi 2-1 Ternana
Målskyttar Carpi: Malchiorri, Concas
Målskyttar Ternana: Montalto

Cittadella 1-2 Spezia
Målskyttar Cittadella: Arrighini
Målskyttar Spezia: Gilardino(2)

Empoli 2-0 Salernitana
Målskyttar Empoli: Rodriguez(2)
Målskyttar Salernitana:

Foggia 2-1 Pro Vercelli
Målskyttar Foggia: Deli, Martinelli
Målskyttar Pro Vercelli: Reginaldo

Frosinone 2-1 Venezia
Målskyttar Frosinone: Maiello, Citro
Målskyttar Venezia: Självmål

Entella 1-2 Palermo
Målskyttar Entella: Gatto
Målskyttar Palermo: La Gumina, Självmål

Novara 1- 0 Cesena
Målskyttar Novara: Maniero
Målskyttar Cesena:

Perugia 1-0 Cremonese
Målskyttar Perugia: Cerri
Målskyttar Cremonese:

Bottenlaget Ascoli tog emot topplaget Bari och det var ett väldigt håglöst Bari vi såg. Ascoli tog överraskande ledningen efter endast 3 minuter och spelade därefter väldigt disciplinerat. Matchen slutade 1-0 till Ascoli och man har nu sju poäng på tre matcher. Det var många som hade räknat ut Serse Cosmis lag för några veckor sedan men nu finns det stora möjligheter för laget att klara sig kvar i Serie B.

Det grönklädda laget från Kampanien fick en mardrömsstart och Parma hade ledningen med 2-0 efter bara 8 minuter. Avellino kämpade sig in i matchen men lyckades inte hela vägen fram och förlorade tillslut med 2-1 på hemmaplan. Bussvisslingarna var enorma efter matchen och den gode Walter Novellino riskerar att få sparken från Avellino. Parma har fyra vinster på sina fem senaste och tar emot Palermo på hemmaplan på måndag, en vinst i den matchen och där finns en liten möjlighet att kämpa om en direktplats till Serie A.

Brescia har startat med antingen Ernesto Torregrossa eller Andrea Caracciolo från start de senaste matcherna men i torsdags hemma mot Pescara fick man äntligen chansen tillsammans och det skulle visa sig vara ett bra drag av tränaren Roberto Boscaglia. Pescara tog visserligen ledningen men Ernesto Torregrossa kvitterade med en snyggt vänsterskott upp i krysset strax innan pausvilan. I andra halvlek såg man att Brescia inte var nöjda med en poäng och i den 67e minuten nickade Andrea Caracciolo in ledningsmålet för Brescia. En viktig vinst som gör att man tog ett kliv överför playoutplats. Notera att supertalangen Sandro Tonali fick bäst betyg av Gazzetta dello Sport.

Det mesta tyder på att Pro Vercelli kommer att få lämna Serie B efter denna säsong. Trots att man tog ledningen borta mot Foggia så tog det inte mer än 19 minuter innan man låg under med 2-1 och det var ett resultat som höll sig matchen ut. Efter en bra start på 2018 är nu Foggia bara sex poäng från en playoffplats.

Omgångens stora match spelades på Stadio Benito Stirpe mellan Frosinone och Venezia. Ett viktigt test för Filippo Inzaghi och hans Venezia för att se om man har vad som krävs för att ro på storlagen även på bortaplan. En väldigt jämn första halvlek leddes av Venezia med 1-0 efter ett självmål av den gamle Juventusprodukten Lorenzo Ariaudo. I andra halvlek tryckte Frosinone full gas och pressade Venezia väldigt högt och det visade sig vara bra. Först kvitterade Raffaelle Maiello efter en fin bredsida i bortre hörnet och sen gjorde inhopparen Nicola Citro 2-1 för Frosinone som tog tre poäng tillslut. Det gör att man fortfarande har kvar andraplatsen i tabellen medan Venezia sjönk ner till en åttondeplats.

Regnet öste ner i Perugia när omgången skulle avslutas på fredagskvällen. En match där stjärnanfallaren Alberto Cerri startade på bänken pga att han hade varit på landslagsuppdrag under veckan och därmed spelade Alessandro Diamanti från start istället. Vad tränare Attilio Tesser hade sagt till sina spelare i Cremonese var rätt tydligt så man backade hem väldigt djupt och siktade på ett 0-0 resultat. Inte det lättaste vädret att spela offensiv fotboll i och det skulle dröja ända till den 70e minuten innan Perugia gör 1-0. Inte helt oväntat var det på en fast situation där inhopparen Alberto Cerri nickar in bollen. Tre sköna poäng för Perugia som är en av de hetaste lagen i serien.

Omgångens spelare: När säsongen startade så spelade spanjoren Alejandro Rodriguez i Salernitana där han gjorde 4 mål på 14 matcher. I januari bytte han till Empoli då tränaren Aurelio Andreazzoli ville ha en giftig anfallare att slänga in från bänken ifall skyttekungarna Alfredo Donnarumma eller Francesco Caputo skulle ha en sämre dag på jobbet. Det var just det som hände i torsdags. I den 70e minuten byts Alfredo Donnarumma ut och Alejandro Rodriguez kommer in, åtta minuter senare har han nickat in 1-0 för Empoli mot sitt gamla lag Salernitana. Inte nog med det, i den 96e minuten gör han dessutom 2-0 och Empoli fortsätter att vinna.

Omgångens mål: Alberto Gilardino. Spezia tar en stark trepoängare borta mot topplaget Cittadella och den gamla världsmästaren gör båda målen för sitt Spezia. Det ena målet är förmodligen det snyggaste i Europa denna helgen.

Emil Gidlöf
emil.g@solocalcio.se

Relaterade artiklar