Serie B

Serie B: Summering av 32a giornata

Spezia 1-1 Ascoli
Målskyttar Spezia: Marilungo
Målskyttar Ascoli: Lores Varela

Bari 3-0 Brescia
Målskyttar Bari: Improta, Cisse, Nene
Målskyttar Brescia:

Parma 3-1 Foggia
Målskyttar Parma: Calaio, Siligardi, Ceravolo
Målskyttar Foggia, Mazzeo

Cremonese 0-1 Entella
Målskyttar Cremonese:
Målskyttar Entella: Gatto

Palermo 4-0 Carpi
Målskyttar Palermo: Coronado(3), La Gumina
Målskyttar Carpi:

Pescara 0-1 Empoli
Målskyttar Pescara:
Målskyttar Empoli: Donnarumma

Pro Vercelli 0-0 Avellino
Målskyttar Pro Vercelli:
Målskyttar Avellino:

Salernitana 1-0 Novara
Målskyttar Salernitana: Tuia
Målskyttar Novara:

Ternana 0-0 Frosinone
Målskyttar Ternana:
Målskyttar Frosinone:

Venezia 2-1 Cittadella
Målskyttar Venezia: Litteri, Geijo
Målskyttar Cittadella: Arrighini

Cesena 1-1 Perugia
Målskyttar Cesena: Schiavone
Målskyttar Perugia: Bounaiuto

Eftersom det inte var någon Serie A denna helg så spelades större delen av omgången på söndag klockan 15.00. Men omgången smygstartade på lördag med två matcher, först ut var ett Spezia som på förhand bara skulle vinna mot bottenlaget Ascoli. Trots en man mindre på plan i 50 minuter så såg Spezia ut att gå mot tre poäng efter att Guido Marilungo givit dem ledningen. Den 26-åriga Ignacio Lores Varela ville dock annat och i den 93e minuten kvitterar uruguayaren för sitt Ascoli och man får vända hem till Marche med en pinne.

På en kylslaget San Nicola tog Bari emot Brescia och man såg stor skillnad på lagen vilket visade sig i resultatet, 3-0 till hemmalaget. Bäst på plan var brassen Nene som stod för ett mål och ett assist. Skön seger för Fabio Grosso och hans Bari som kom från tre raka kryss. Nu pratas det om att Roberto Boscaglia ska få kicken från Brescia. I så fall blir det andra gången han får gå denna säsongen efter att ha fått lämna laget efter den åttonde omgången och kommit tillbaka tretton omgångar senare.

Söndagen startade med en härlig lunchmatch mellan Parma och Foggia. De flesta trodde att det skulle bli en enkel seger för Parma när Giuseppe Loiacono drog på sig en utvisning redan i den 14e minuten. Trots det så var det Foggia som hade ledningen med 1-0 efter den första halvleken och det skulle dröja ända till den 73e minuten innan den rutinerade målskytter Emanuele Calaio kvitterade för Parma. Då var det som att luften gick ur Foggia och Parma kunde tillslut vinna med 3-1.

Francesco Caputo var tillbaka i uppställningen efter att ha varit avstängd i en match och det dröjde inte länge innan skytteligaledaren hade spelat fram sin radarpartner, Alfredo Donnarumma som enkelt rullade in bollen i öppet mål. Det var ett resultat som stod sig matchen ut och Empoli drog ifrån ytterligare i tabellen eftersom Frosinone endast mäktade med ett oavgjort resultat borta mot jumbon Ternana. Man är nu 5 poäng före Frosinone och Empoli har dessutom en match mindre spelad.

Cittadella behövde bara ta spelarbussen 1 timme för att komma till Venedig och möta Venezia på bortaplan. Två lag som ligger på playoffplats så det var viktiga poäng som stod på spel i under söndagskvällen. Gianluca Litteri hade mer eller mindre varit given i anfallet i Cittadella de senaste två säsongerna men hade under hösten hoppat in och ut ur startelvan och bytte därför klubb till Venezia i januari. Där har det gått väldigt bra och han gjorde sitt femte mål på åtta matcher för Venezia när han rullade i 1-0 för hemmalaget. Det var sedan en riktigt jämn och rolig match som slutade 2-1 till Venezia efter bland annat en missad straff för Venezia och ett bortdömt mål för Cittadella.

Omgången avslutade med att Cesena spelade 1-1 hemma mot Perugia som bland annat saknade sin anfallsstjärna Alberto Cerri som var på landslagsuppdrag för Italiens U21. Det öppnade istället för Alessandro Diamanti som fick göra sin första match från start för Perugia och spelade i 84 minuter. Roligast var annars att Samuel Gustavson fick utmärkelsen il migliore, matchens bästa spelare, i Gazzetta dello Sport.

Omgångens spelare: Palermo vann med 4-0 hemma mot Carpi där den egna produkten Antonino La Gumina går från klarhet till klarhet och fick göra ett mål för sitt Palermo. Han fick dock stå i skuggan av Igor Coronado som gjorde de övriga tre målen. Brasilianaren var en av Trapanis bästa spelare under två säsonger innan han skrev på för Palermo inför denna säsong. En liten och kvick spelare med väldigt bra fötter som förtjänar att testa på spel i Serie A nästa säsong. Om han gör det i Palermo eller något annat lag återstår att se.

Omgångens mål: Igor Coronados tredje mål för dagen där han gör en klassisk sulfint innan han placerar bollen i bortre hörnet. Cirka 1.45 in i detta klipp.

Emil Gidlöf
emil.g@solocalcio.se

Relaterade artiklar