Pre- & postpartite

Serie B: Summering av 29a giornata

Ascoli 1-3 Salernitana
Målskyttar Ascoli: Carpani
Målskyttar Salernitana: Bocalon, Casasola

Brescia – Entella UPPSKJUTEN
Målskyttar Brescia
Målskyttar Entella

Cittadella 2-0 Pescara
Målskyttar Cittadella: Iori, Kouame
Målskyttar Pescara:

Frosinone 1-0 Novara
Målskyttar Frosinone: Citro
Målskyttar Novara:

Parma – Palermo UPPSKJUTEN
Målskyttar Parma:
Målskyttar Palermo:

Pro Vercelli – Perugia UPPSKJUTEN
Målskyttar Pro Vercelli:
Målskyttar Perugia:

Spezia 1-2 Cesena
Målskyttar Spezia: Marilungo
Målskyttar Cesena: Kupisc, Jallow

Ternana 2-1 Cremonese
Målskyttar Ternana: Montalto, Defendi
Målskyttar Cremonese: Cavion

Avellino – Bari UPPSKJUTEN
Målskyttar Avellino:
Målskyttar Bari:

Carpi – Venezia UPPSKJUTEN
Målskyttar Carpi:
Målskyttar Venezia:

Foggia – Empoli UPPSKJUTEN
Målskyttar Foggia:
Målskyttar Empoli:

I lördags ställdes två matcher in eftersom vädret inte tillät något spel och efter Davide Astoris tragiska död så ställdes ytterligare tre matcher in. När dessa fem matcher ska spelas är ännu inte beslutat.

Stefano Colantuono ska nog tacka sin anfallare Riccardo Bocalon att han fortfarande har kvar sitt jobb i Salernitana efter man tagit tre poäng borta mot Ascoli. Riccardo Bocalon gjorde nämligen två mål och blev stor matchhjälte. Skönt för Salernitana som får lite andrum ner till playoutplatserna, desto värre ser det ut för Serse Cosmi och hans mannar som parkerar på näst sista plats i tabellen. Får man inte med sig någon poäng borta mot Venezia på lördag så kan det betyda att Serse Cosmis dagar är räknade på Ascolibänken.

En tränare som fick sparken i helgen var ingen mindre än Zdenek Zeman. Hans Pescara startade säsongen rätt så starkt och som vanligt när det är Zdenek Zeman som tränar så var det i just den offensiva delen av planen som man var starka i. På senare tid har dock inte alls den offensiva delen fungerat och när den inte gör det i ett lag som inte är så starka defensivt så resulterar det i förluster. Pescara lyckades bland annat bara göra två mål de senaste sju matcherna och efter förlusten borta mot Cittadella fick alltså Zdenek Zeman alltså lämna. Däremot går Cittadella som tåget och man ligger just nu på en tredje plats i tabellen.

Frosinone gjorde jobbet hemma mot Novara och tog en 1-0 seger. Skönt att återigen vinna efter bara en trepoängare på de fyra senaste matcherna. Målet gjordes av Nicola Citro i den 24e minuten efter att ha rundat målvakten i ett friläge och enkelt slagit in bollen i ett tomt mål. Det är dags för Novara att börja ta poäng nu, man har nu sju förluster på de elva senaste matcherna och man parkerar just nu precis ovanför playoutstäcket – en poäng före Cesena.

Just Cesena tog tre starka poäng borta mot Spezia. Cesena tog ledningen med 1-0 och målet gjordes av polacken Tomasz Kupisz. Efter att Guido Marilungo kvitterat för Spezia trodde dem flesta att vändningen skulle komma fullt ut för Spezia. Istället var det anfallaren Lamin Jallow som avgjorde för Cesena och han gjorde därmed sitt elfte mål för säsongen.

Om Cesena tog en viktig seger så skulle jag ändå vilja säga att Ternanas tre poäng hemma mot Cremonese var ännu mer välbehövligt. Man tog ledningen genom sin skyttekung Adriano Montalto som nickade in bollen efter ett fint inspel av Alessandro Favalli. Denne Alessandro Favalli gjorde ett precis lika fint inlägg till Marino Defendi som tryckte in 2-0. Cremonese reducerade med 20 minuter kvar men Ternana lyckades att hålla ut och vinna matchen. Man ligger fortfarande sist i tabellen men man har nu fått tillbaka hoppet om att vända det hela med sin nya tränare Luigi De Canio.

Omgångens spelare: Riccardo Bocalon som gjorde två mål för Salernitana och därmed tog man en viktig seger.

Omgångens mål: De flesta trodde nog att Guido Marilungo skulle nått högre höjder med sin fotboll vid 28 års ålder och fortfarande är det hans säsong för åtta år sedan med Lecce där han gjorde tretton mål i Serie B som är hans bästa. Vackra mål kan han dock göra och cirka 45 sekunder in i detta klipp ser ni en läcker klack.

Emil Gidlöf
emil.g@solocalcio.se

Relaterade artiklar