Serie B

Serie B: Summering av 28a giornata

Salernitana 0-1 Parma
Målskyttar Salernitana:
Målskyttar Parma: Dezi

Bari – Spezia UPPSKJUTEN
Målskyttar Bari:
Målskyttar Spezia:

Cesena – Pro Vercelli UPPSKJUTEN
Målskyttar Cesena:
Målskyttar Pro Vercelli:

Cremonese 2-2 Frosinone
Målskyttar Cremonese: Scappini, Piccolo
Målskyttar Frosinone: D. Ciofani, Ciano

Empoli 1-1 Avellino
Målskyttar Empoli: Zajc
Målskyttar Avellino: D’Angelo

Novara 0-1 Foggia
Målskyttar Novara:
Målskyttar Foggia: Kragl

Palermo 4-1 Ascoli
Målskyttar Palermo: Rispoli(2), Coronado, Nestorovski
Målskyttar Ascoli: Bianchi

Perugia – Brescia UPPSKJUTEN
Målskyttar Perugia:
Målskyttar Brescia:

Pescara – Carpi UPPSKJUTEN
Målskyttar Pescara:
Målskyttar Carpi:

Venezia 2-0 Ternana
Målskyttar Venezia: Domizzi, Stulac
Målskyttar Ternana:

Entella 0-1 Cittadella
Målskyttar Entella:
Målskyttar Cittadella: Arrighini

Klockan 20.30 på måndagen startade den första matchen i denna omgång av Serie B och först ut var Salernitana-Parma. Att det var en viktig match för båda lagen märktes tydligt då man satte defensiven i första hand. I den 33e minuten kontrar Parma och tillslut är det Jacobo Dezi som stöter in bollen. Salernitana skapar ett gäng halvchanser men är aldrig riktigt nära en kvittering. Stefano Colantuono har nu endast tagit 8 poäng på 10 matcher och många trodde att en förlust mot Parma skulle innebära att han skulle få lämna Salernitana. Han får dock fortsatt förtroende och att säga att matchen borta mot Ascoli på lördag är viktig för Stafano Colantouno är nog en underdrift.

På tisdagen såg man fram emot tio sköna matcher men eftersom snön intog Italien så ställdes tillslut fyra matcher in.

Omgångens toppmöte spelade på Stadio Giovanni Zini mellan Cremonese och Frosinone. Ännu en gång fick Cremonese klara sig utan sin anfallsstjärna Paulinho men det var inget som märktes då man hade ledningen med 2-0 i paus efter att båda målen kom till från elva meter. I andra halvlek kom Frosinone ut som ett helt annat lag och det var spel mot ett mål under stor del av halvleken. Först reducerar Daniel Ciofani efter en halvvolley utanför straffområdet och med 16 minuter kvar av matchen kommer kvitteringen av Camilio Ciano på straff.

I Toscana såg det ut att bli en säker seger för serieledarna Empoli då man tog emot Avellino. Slovenen Miha Zajc gjorde 1-0 i den 34e minuten och för oss som såg matchen i sin helhet så trodde man att det skulle bli det första av flera mål. För Empoli radade upp chanser och borde punkterat denna matchen, istället gör trotjänaren och kaptenen Angelo D’Angelo mål för Avellino i 95e minuten. Det blir lite kaos efter målet och målskytten får sitt andra gula kort och visas därmed ut efter sitt mål. Bittert för Empoli som var så överlägsna stora delar av matchen.

Det fortsätter att gå tungt för Novara och man har nu sex förluster på tio matcher. Trots att man var en man mer på plan i över 60 minuter så lyckades man inte att göra mål på Foggia. Två av de bästa januariköpen mötte varandra och då pratar jag om Novaras anfallare George Puscas som är utlånad från Inter och Foggias tyska mittfältare Oliver Kragl som gjorde sitt femte mål på sju matcher i Foggiatröjan. Det blev matchens enda mål och Foggia tog sin femte vinst under de sex senaste matcherna.

Serse Cosmi åkte till Sicilien med sitt Ascoli och de såg ut att vara fyllda med självförtroende efter sin senaste match. I halvtid gick man ut i omklädningsrummet med en 1-0 ledning borta mot Palermo men klasskillnaden på lagen skulle visa sig i andra halvlek. Sicilianarna fullkomligt asfalterade Ascoli i andra halvlek och matchen slutade tillslut 4-1 till Palermo. Snyggaste målet gjorde brasilianaren Igor Coronado som vek in kvickt med högerfoten och böjde bollen borte hörnet. Viktig seger för Palermo som hämtade in på Empoli och Frosinone som båda tappade poäng.

Omgångens spelare: Leo Stulac i Venezia gjorde ett mål när Venezia vann med 2-0 hemma i Venedig mot jumbon Ternana. Mittfältaren fick bäst betyg i Gazzetta dello Sport denna omgång.

Omgångens mål: Andrea Arrighinis mål borta mot Entella. Matchens enda mål gör att Cittadella nu endast är fem poäng bakom Frosinone som innehar den andra direktplatsen till Serie A. Målet hittar ni cirka 20 sekunder in i detta klipp.

Omgångens kändispar: Oliver Kragl och Alessia Macari. Inte nog med att Oliver Kragl verkar ha hittar helt rätt i Foggia så har han också hittat rätt med kärleken. Big Brother vinnaren Alessia Macari och Oliver Kragl får vara med i tv, synas i skvallertidningar och lägger dessutom ut en del bilder själva. Är ni intresserade så har ni Oliver Kragls Instagram här.

Emil Gidlöf
emil.g@solocalcio.se

Relaterade artiklar