Pre- & postpartite

Serie B: Summering av 1a giornata

Brescia 1-1 Perugia
Mål Brescia: Bisoli
Mål Perugia: Vido

Cremonese 1-1 Pescara
Mål Cremonese: Castrovilli
Mål Pescara: Mancuso

Salernitana 0-0 Palermo

Venezia 1-0 Spezia
Mål Venezia: Bentivoglio

Verona 1-1 Padova
Mål Verona: Almici
Mål: Padova: Ravanelli

Ascoli 1-1 Cosenza
Mål Ascoli: Brosco
Mål Cosenza: Maniero

Cittadella 3-0 Crotone
Mål Cittadella: Scappini, Schenetti, Strizzolo

Foggia 4-2 Carpi
Mål Foggia: Camporese, Loiacono, Tonucci, Cicirelli
Mål Carpi: Mokulu Tembe, Jelenic

Benevento 3-3 Lecce
Mål Benevento: Volta, Ricci, Coda(straff)
Mål Lecce: Mancosu, Falco, Fiamozzo

Den första omgången av årets upplaga av Serie B smygstartade på fredagen då Brescia tog emot Perugia på hemmaplan. Det var också ett möte mellan två gamla spelare i Serie A som nu har skolat om sig till tränare, i hemmalaget så har sköningen Massimo Cellino anställt den gamla anfallaren David Suazo som tränare och Alessandro Nesta fortsätter som tränare för Perugia efter att han tog över tränarsysslan i Umbrien i slutet av förra säsongen. Dimitri Bisoli öppnade målskyttet för säsongen och det var inget dumt mål alls då han på halvvolley skjuter in bollen i bortre hörnet. Det skulle dröja ända till den 93e minuten innan anfallstalangen Luca Vido kvitterar för Perugia genom en straff. Bäst betyg i Gazzetta dello Sport fick Sandro Tonali, supertalangen som precis skrivit på ett nytt 3-års kontrakt med Brescia.

Förra säsongen tog Filippo Inzaghi Venezia så ända till playoff, mycket tack vare sitt enormt starka försvar. Nu har Pippo försvunnit men försvaret visade i inledningsmatchen att man är att räkna med år i också då man höll nollan. Venezia gjorde som många gånger förra säsongen och vann matchen med 1-0, denna gång genom en rent turmål av den rutinerade mittfältaren Stefano Bentivoglio då han sköt bollen på en försvarare som ställde målvakten totalt. Skön trepoängare för Venezias nya tränare Stefano Vecchi.

Två nya lag i Serie B mötte varandra i ett hett derby på Bentegodi när Hellas Verona tog emot Padova. Hellas som åkte ut Serie A förra säsongen var stora favoriter mot Padova som precis har gått upp från Serie C. Alberto Almicis högerfot var det inget fel på när han sköt ribba in på en frispark utanför straffområdet i den 23e minuten. Bara 13 minuter senare kunde Luca Ravanelli kvittera för Padova när han stötte in bollen på en hörna. Samuel Gustavson kom in från bänken i den 56e minuten och Hellas Verona fick en helt annan fart på spelet och det kändes som att målet skulle kunna komma, även om Padova hade farliga kontringar.  Giampaolo Pazzini hoppade in i slutet av matchen och kunde ha gjort årets mål i den 93e minuten men prickade utsidan av stolpen. Matchen slutade därmed 1-1 och därmed en liten missräkning för Hellas som är en av favoriterna i Serie B.

Bra drag var det som vanligt på Stadio Pino Zaccheria när Foggia spelade mot Carpi. Fansen i Foggia hade mycket att vara glada för efter att ha vunnit matchen med 4-2. Vi som gillar Serie B kan bara tacka att en spelare av Oliver Kragls kaliber håller till i denna serie. Vilken vänsterfot! Två assist i matchen. Bäst betyg i hemmalaget fick annars trequartistan Emanuele Cicerelli som kom från Salernitana inför säsongen. Viktigt med bra start för Foggia som fick inleda säsongen med 8 minuspoäng.

Omgångens bästa: Inramningen på Stadio Arechi i Salerno. Kortsidan brukar alltid hålla hög klass och i lördags stod man för ett mycket läckert tifo när man mötte Palermo på hemmaplan. Matchen höll inte samma nivå och den slutade 0-0.

Omgångens vändning: Den stod Benevento för när man låg under om 0-3 på hemmaplan mot Lecce med 20 minuter kvar på klockan. Man lyckades att hämta upp till 3-3 innan slutsignalen blåstes och kanske var det orutinen i Fabio Liverani som lös igenom när han inte lyckades stänga matchen med sitt Lecce. Förhoppningsvis lär sig den relativt nya tränaren något utav detta och vi får se ett Lecce som inte blir nervösa så fort man släpper in ett baklängesmål.

Omgångens mål: Om det var mening som ett inlägg eller ej vet jag inte. Men Riccardo Fiamozzis 3-0 mål för Lecce var hur snyggt som helst.

Emil Gidlöf
emil.g@solocalcio.se

Relaterade artiklar

Mer från Pre- & postpartite

Pre- & postpartite

Summering 23a giornata

Pre- & postpartite

Prepartite 35a giornata