Parma

Lucarelli bjuder in förre presidenten till arenan: ”Vi vill tacka dig personligen”

Parmas konkurs och tvångsnedflyttning till Serie D för två år sedan har nog inte undgått någon. Den som supportrarna ser som främsta ansvarig för Parmas förfall är dåvarande presidenten Tommaso Ghirardi, som tillsammans med dåvarande VD:n Pietro Leonardi, såg till att klubben byggde på sig ett enormt skuldberg som inte gick att ta sig ur. Ghirardi har hållit sig undan offentligheten sedan konkursen, trots flera protestaktioner från supportrarnas håll, utanför ex-presidentens hem i Brescia. Den senaste tiden har dock Ghirardi skymtats i sammanhang kopplade till fotbollsklubben Brescia, där han har erbjudit sin hjälp till klubbens nye president och ägare Massimo Cellino.

Parma har återhämtat sig från smällen och är tillbaka i Serie B efter dubbla uppflyttningar. Klubben har siktet inställt på att ta sig tillbaka till den italienska fotbollens finrum inom en snar framtid. På söndag ställs laget, som inlett med två segrar på de inledande två matcherna, mot just Brescia hemma på Stadio Ennio Tardini. Att Ghirardi ska ta sig till sin gamla hemmaarena är föga troligt. Parmas lagkapten och levande legendar Alessandro Lucarelli har dock bjudit in Ghirardi på söndag, via ett öppet brev.

”Käre president,

För din del spelas en mycket speciell match på söndag, mellan din hemstads klubb och den klubb där du tjänade stora pengar.

Det är okej, därför att som supporter, skulle vem inte vilja se sitt lag krascha mitt under pågående säsong, vilken supporter skulle inte vilja se sitt lag bli överöst av skulder och skämmas ut över hela Italien, vilken supporter skulle inte vilja se sin klubb sluta upp i Serie D? Jag är ledsen över att du har lämnat din presidentroll, därför att du hade kunnat vara kvar och skryta om att ta klubben tillbaka dit de hör hemma, som du brukade tycka om att göra. Men du är inte här, lyckligtvis lämnade du och alla vill minnas dig på ett stort vis. Av denna anledning, vill jag officiellt bjuda in dig till arenan på söndag för att se matchen, så att vi kan tacka dig personligen.

Om du accepterar denna inbjudan, har jag bara ett villkor och det är att du anländer tidigt, därför att det kommer att vara många av oss där för att välkomna dig. I första ledet kommer jag att placera de anställda som du lämnade utan jobb, sedan de supportrar som du lämnade med brustna hjärtan i en stad som du skämde ut framför hela Italien. Sist men inte minst, spelarna som du lämnade utan kontrakt och utan löner.

Jag ber dig om en sista sak. Om du anländer med bil, ta då med din vän från Rom (Pietro Leonardi), därför att jag tycker att det inte är mer än rätt att vi alla ger honom erkännandet för allt ”arbete” han gjort här. Jag rekommenderar dig att, innan du lämnar läktaren för att gå ned i lobbyn och passerar bysten där…att du stannar upp och läser namnet ordentligt för det kanske lär dig något. Undvik dock att gå till klubbmuseet, därför att i vår 104-åriga historia, trots allt gott vi gjort under dig, EXISTERAR DU INTE!!”

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se

Relaterade artiklar