Serie B

”Det finns en anledning till att han spelar i Serie B”

Cristian Galano som i sina bästa stunder är en helt överlägsen spelare i Serie B men han är samtidigt en spelare som är väldigt upp och ner. En svag karaktär hävdar Fabio Grosso.

Cristian Galano är en liten teknisk spelare som har varit given på en kant i ett tremannaanfall i säsongens Bari men har efter en svag period nu börjat få inleda matcherna på bänken. I en presskonferens med bland annat Sky Sport går hans tränare, Fabio Grosso, ut offentligt och kritiserar honom.

-Galano? Cristian är en spelare som gjort högst 13 mål under en och samma säsong tidigare under sin karriär, det är en spelare som behöver hitta en jämn nivå. Han skulle inte spela i Serie B om han hade hittat en jämn nivå. Just nu framhäver han sina svagheter mer än sina styrkor.

Cristian Galano är en spelare som spelade i Bari redan som junior och gjorde 120 matcher för klubben innan han gick till Vicenza 2015. Det räckte med 1,5 säsong där innan han längtade tillbaka till Bari igen och denna säsongen startade säsongen helt fantastisk och var under hösten en av seriens bästa spelare. Han har kallats för ”il Robben di Puglia” pga hans spelstil och i sina bästa stunder så undrar man vad han gör i Serie B.

Vi får se om detta uttalande av Fabio Grosso kan väcka Cristian Galano inför den viktiga slutspurten av säsongen.

Emil Gidlöf
emil.g@solocalcio.se

Relaterade artiklar