Serie B

Bari mot konkurs?

Den klassiska storklubben i södra Italien Bari är nära på att gå i konkurs. Idag stängdes vattnet av till Stadio San Nicola då det finns förfallna fakturor som inte har betalats.

Bari slutade på en sjundeplats i Serie B efter att ha fått ett poängavdrag på två poäng efter avslutat seriespel. Cittadella gick då om och fick då hemmaplansfavör i kvalet till Serie A mot Bari. Cittadella gick vidare och Bari misslyckades ännu en gång med att ta sig tillbaka till Serie A. Nu är klubbens riktning en annan än spel i Serie A.

Puglias sovande jätte Bari är väg mot en potentiell konkurs. Baris president Cosmo Antonio Giancaspro måste komma in med fem miljoner euro innan den 26 juni för att betala uteblivna löner och pensionavgifter. Om Giancaspro misslyckas med att betala summan innan det utsatta datumet så kan det mycket väl bli så att Bari inte kommer bli tillåtna att registrera truppen inför den kommande säsongen, vilket i sin tur betyder att läget då måste börja om i Serie D.

Cosmo Antonio Giancaspro är indragen i en rad olika undersökningar gällande ekonomiskt fiffel. Idag så togs även vattentillförsel till Stadio San Nicola bort då en faktura på sex tusen euro inte har betalats för vattenkostnader. Ytterligare 20 000 euro fick de även i böter då de inte lät Covisoc slutföra sin inspektion av klubbens böcker och bokföring. Covisoc är ett italienskt organ som inspekterar de italienska klubbarnas verksamheter.

Den tidigare fotbollsdomaren Gianluca Paparesta äger fortfarande en liten del aktier i klubben, det rapporteras att Paparesta försöker hitta nya investerare som kan hjälpa Baris i deras utsatta läge.

Källa:Football-Italia

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar