Roma

Totti: ”För första gången var jag rädd att missa”

Matchhjälten Francesco Totti erkände efter det dramatiska avgörandet på Stadio Olimpico att han för första gången var rädd att missa en straff. Den galna matchen på i den italienska huvudstaden slutade 3-2 till Roma efter Tottis straffavgörande i slutminuten men Sampdoria ledde med 2-1 i halvtid, en halvtid som blev 80 minuter lång på grund av ett regnoväder.

Totti ersatte Diego Perotti när den andra halvleken till slut började och i den tredje tilläggsminuten avgjorde han alltså på straff och intervjuades efter matchen av Sky Sport Italia: ”En match vinns av 11 spelare. Jag försöker bidra när jag kommer in, men hela laget ville vända matchen. Det var första gången jag var lite rädd att missa. Att kröna den här matchen med en assist och ett avgörande mål var för viktigt. Dessutom var det precis under Curva Sud så jag kunde inte missa där.”

Totti kommer fylla 40 den 27 september och fick frågan om han var glad över att inte ha lagt av i somras: ”Det som händer på planen bestämmer. Varför skulle jag sluta om jag är i den här formen och har den rätta mentaliteten?”

De frusna Romafansen jublade högt när Totti blev inbytt: ”Jag är från Rom och är Romanista så det är klart att det känner bandet och hyllar mig. Jag kan bara göra mitt bästa.”

Källa: giallorossi.net

Danny Salo
danny@solocalcio.se