Pre- & postpartite

Summering 5a Giornata

 BOLOGNA 1 – 1 INTER 

Målskyttar Bologna: 32′ Verdi
Målskyttar Inter: 77′ Icardi (straff)

BENEVENTO 0 – 4 ROMA 

Målskyttar Benevento: –
Målskyttar Roma: 22′ Dzeko, 35′ Lucioni (självmål), 52′ Dzeko, 74′ Venuti (självmål)

 HELLAS VERONA 0 – 0 SAMPDORIA 

Målskyttar Hellas Verona: –
Målskyttar Sampdoria: –

 UDINESE 2 – 3 TORINO 

Målskyttar Udinese: 48′ De Paul (straff), 75′ Lasagna
Målskyttar Torino: 9′ Belotti, 30′ Hallfredsson (självmål), 67′ Ljajic

 LAZIO 1 – 4 NAPOLI 

Målskyttar Lazio: 30′ De Vrij
Målskyttar Napoli: 54′ Koulibaly, 56′ Callejón, 59′ Mertens, 92′ Jorginho (straff)

 JUVENTUS 1 – 0 FIORENTINA 

Målskyttar Juventus: 52′ Mandzukic
Målskyttar Fiorentina: –

 GENOA 1 – 1 CHIEVO 

Målskyttar Genoa: 62′ Laxalt
Målskyttar Chievo: 73′ Hetemaj

 CAGLIARI 0 – 1 SASSUOLO 

Målskyttar Cagliari: –
Målskyttar Sassuolo: 60′ Matri (straff)

 ATALANTA 5 – 1 CROTONE 

Målskyttar Atalanta: 5′ Petagna, 25′ Caldara, 38′ Ilicic, 63′ Gómez, 74′ Gómez (straff)
Målskyttar Crotone: 70′ Tumminello

 MILAN 2 – 0 SPAL 

Målskyttar Milan: 26′ Rodríguez (straff), 61′ Kessié (straff)
Målskyttar: Spal: –


Säsongens första veckoomgång inleddes i Bologna där hemmalaget gjorde säsongens tveklöst bästa första halvlek hemma mot Inter. Laget innehade också ledningen i halvtid, fullt rättvist. Efter pausen spelade Inter upp sig och så småningom kunde man också kvittera genom Mauro Icardi, på straff. 1-1 blev också slutresultatet. Onsdagens matcher inleddes i Kampanien, där Benevento försökte studsa tillbaka efter 0-6-förlusten i derbyt mot Napoli. Men Roma gjorde processen kort med nykomlingen. Två mål av Edin Dzeko och två självmål från Benevento-försvaret senare, och Roma hade säkrat segern. Tung vecka för Benevento som nu alltså har 0-10 på de två senaste matcherna. Läge för revansch i helgen mot Crotone.

Annars utspelades de, på förhand två tyngsta bataljerna denna omgång, i Turin och i Rom. På Juventus Stadium tog hemmalaget emot ett Fiorentina, som kämpade vilt för att hålla 0-0. Stefano Piolis manskap lyckades också ganska väl med den bedriften i den första halvleken. Mario Mandzukic kunde dock nicka in 1-0 efter halvtidspausen, vilket också blev slutresultatet. På Stadio Olimpico i Rom gjorde Lazio en mycket fin första halvlek mot Napoli. Stefan De Vrij gav laget ledningen i mitten på den första halvleken. Men Lazio fick såväl målskytten De Vrij som mittbacks-kollegan Bastos skadade och tvingades kasta in Dusan Basta och Lucas Leiva i försvaret. Då gick det också som det gick. Napoli vände och vann med 4-1 efter att ha gjort tre snabba mål i början av den andra halvleken. Övrigt som vi tar med oss från onsdagens matcher är att Milan ”straffade” Spal på hemmaplan, att Atalanta körde över Crotone och att Torino smyger med i toppen efter att ha besegrat Udinese på bortaplan.


Omgångens snyggaste mål: Dries Mertens var påpasslig och bjöd på ett oerhört vackert mål, som förde tankarna till en viss Diego Maradona. Se och njut.


Omgångens spelare: Josip Ilicic – Slovenen var i gammalt gott slag och bjöd på en oerhört fin insats i Atalantas överkörning av Crotone. Ilicic krönte insatsen med att göra ett mål och assistera till ytterligare två i Bergamo-lagets 5-1-seger.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar