Serie A

Summering 36a giornata

  CAGLIARI 0 – 1 ROMA  

Målskyttar Cagliari:
Målskyttar Roma: Ünder 15′


 SASSUOLO 1 – 0 SAMPDORIA  

Målskyttar Sassuolo: Politano 68′
Målskyttar Sampdoria:


  SPAL 2 – 0 BENEVENTO 

Målskyttar Spal: Paloschi 25′, Antenucci 83′
Målskyttar Benevento:


 NAPOLI 2 – 2 TORINO

Målskyttar Napoli: Mertens 25′, Hamsik 71′
Målskyttar Torino: Baselli’, De Silvestri 83′


 LAZIO 1 – 1 ATALANTA  

Målskyttar Lazio: Caicedo 24′  
Målskyttar Atalanta: Barrow 2′


GENOA – FIORENTINA

Målskyttar Genoa: Rossi 64′, Lapadula 68′
Målskyttar Fiorentina: Benassi 43′, Eysseric 77′, Dabo 80′


CHIEVO 2 – 1 CROTONE

Målskyttar Chievo: Birsa 12′, Stepinksi 82′ 
Målskyttar Crotone: Tumminello 90+4′


UDINESE 0 – 4 INTER

Målskyttar Udinese: 
Målskyttar Inter: Ranocchia 12′, Rafinha 43′, Icardi 45+1′, Valero 71′


 JUVENTUS 3 – 1 BOLOGNA 

Målskyttar Juventus: De Maio (självmål) 52′, Khedira 63′, Dybala 69′
Målskyttar Bologna: Verdi 30′


 MILAN 4 – 1 HELLAS VERONA 

Målskyttar Milan: Calhanoglü 10′, Cutrone 32′, Abate 49′, Borini 89′
Målskyttar Hellas Verona: Lee 85′


Serie A går mot sitt crescendo och kampen om scudetton, Europaplatser och nytt kontrakt hårdnar. Omgången inleddes som brukligt på lördagen och det blev till slut två väntade utgångar av de två fighterna i norra Italien. Milan gjorde historien kort med Hellas Verona när ett tvåmålsförsprång i halvtid slutade i en vinst 4-1 och de rödsvarta putsade till sin usla statistik i att göra mål på hemmaplan. Det resultatet i övrigt fastställde var att Hellas Verona återigen får se sig degraderade och nästa säsong återfinns i Serie B.

I halvtid i Turin fanns det många på läktarplats som våndades och många i Neapel som hoppades, men det slutade lyckligt för alla juventini. Simone Verdi gav gästerna ledningen på straff i den första halvleken men Bologna räckte inte till i den andra halvleken när Juventus gjorde tre mål på 17 minuter. Ett stort steg mot en ny ligatiteln för de regerande mästarna.

På söndagen blev Juventus grepp om pokalen ramstarkt i och med att Napoli misslyckades att vinna hemma mot Torino. Glappet upp till Turin-klubben är numera sex poäng med endast två matcher kvar att spela. En ytterligare poäng för de svartvitrandiga och saken är helt klar.

I kampen om Champions League-platserna var det Rom-lagen som skulle behålla avståndet till jagande Inter. Den blåsvarta Milano-klubben pulvriserade sönder Udinese i den tidiga lunchmatchen och la över pressen på Lazio och Roma. De förstnämnda, utan Ciro Immobile, fick bara 1-1 mot Atalanta som i sin tur tappade Europa League-platsen till Milan. Roma höll undan i den kluriga bortamatchen på Sardinien mot Cagliari och är på god väg till Champions League-spel även nästa säsong.

I bottenskiktet är det riktigt jämnt och det står mellan hela fem lag som riskerar att få lämna Serie A tillsammans med redan degraderade Benevento och Hellas Verona. Cagliari innehar nedflyttningsplatsen just nu men Udinese, Crotone, Chievo och Spal finns inom två poängs avstånd.

Två högintressanta slutliga omgångar återstår innan Serie A 2017/2018 kan läggas till handlingarna.


Omgångens utropstecken: Giuseppe Rossi är tillbaka i målprotokollet i Serie A. Efter skadehelvete på skadehelvete fick anfallaren äntligen göra mål igen. Trots Genoas förlust kan nog Rossi dra lite på smilbanden.

Robin Blommé
robin@solocalcio.se

Relaterade artiklar