Serie A

Summering 15a giornata

  JUVENTUS 1-0 INTER

Målskyttar Juventus: Mandzukic 66′


NAPOLI 4-0 FROSINONE

Målskyttar Napoli: Zielinski 7′, Ounas 40′, Milik 58′, 84′


CAGLIARI 2-2 ROMA

Målskyttar Cagliari: Ionita 84′, Sau 90+5′

Målskyttar Roma: Cristante 14′, Kolarov 41′


LAZIO 2-2 SAMPDORIA 

Målskyttar Lazio: Acerbi 79′, Immobile 90+5′

Målskyttar Sampdoria: Quagliarella 21′, Saponara 90+9′


SASSUOLO 3-3 FIORENTINA 

Målskyttar Sassuolo: Duncan 62′, Babacar 67′, Sensi 80′

Målskyttar Fiorentina: Simeone 70′, Benassi 89′, Mirallas 90+6′


EMPOLI 2-1 BOLOGNA 

Målskyttar Empoli: Caputo 10′, La Gumina 80′

Målskyttar Bologna: Poli 42′


PARMA 1-1 CHIEVO

Målskyttar Parma: Alves 53′

Målskyttar Chievo: Stepinski 46′


UDINESE 1-3 ATALANTA

Målskyttar Udinese: Lasanga 12′

Målskyttar Atalanta: Zapata 2′, 62′, 80′


GENOA 1-1 SPAL

Målskyttar Genoa: Piatek 38′

Målskyttar Spal: Petagna 15′


MILAN 0-0 TORINO


Vilken. Jäkla. Omgång. Det är med darriga fingrar och andan i halsen vi kan konstatera att en av säsongens häftigaste omgångar nu är färdigspelad. Det hela började med Derby d’Italia i Turin under fredagskvällen. Juventus var åter snäppet vassare och vann efter mål av Mario Mandzukic. Juventus fenomenala höstsäsong fortsätter alltså. Napoli hann under lördagkvällen städa av Frosinone enkelt, men efter den matchen väntade tre galna möten, som alla slutade kryss. Häng med nu!

Robin Olsens Roma var på väg mot en komfortabel bortaseger på Sardinien, men först släppte man till en reducering vilket skapade kalabalik i huvudstadslaget. När Cagliari pressade på som värst fick Olsen en doja i plytet, och i tummultet efteråt fick Cagliari två (!) röda kort. I anfallet efter fick också Marco Sau ett friläge som han förvaltade på bästa vis. Adrenalinkavalkaden var igång.

Kvällen fortsatte med Serie A:s andra huvudstadslag, denna gång på Olimpico. Sampdoria och Fabio Quagliarella bjöd som vanligt upp till dans, men ett sent straffmål från Immobile såg ut att skjuta segern till Lazio. Men icke. I den 99:e (!!!) minuten så kom Ricardo Saponara och på Zlatan-manér klackade in bollen. Firandet efteråt var vilt och naket.

Sista riktiga kaosmatchen för omgången kom till söndagspastan 12:30. Sassuolo var på väg mot en schysst trepoängare mot mittenkonkurrenten Fiorentina, när Filip Duricic plötsligt fick syna det röda kortet, för vad som fortfarande är rätt oklart. Med två mål på tilläggstid var plötsligt Fiorentina ikapp och lagen fick dela broderligt på poängen. Hade det inte varit för lördagskvällen hade det nog blivit ännu större rubriker efter söndagens lunchmatch…

Resten av söndagens matcher då? Njaeeee… Domenico Criscito tog ett tidigt rött kort i Cesare Prandellis återkomst och Bruno Alves knorrade in en frispark från 30 meter. Och just det, Duvan Zapata gjorde hattrick mot sin förra arbetsgivare.

Ja herreminskapare, vilken helg detta blev…


Omgångens utropstecken: Tilläggstidsdrama x3. Det är ett sånt otroligt utropstecken att vi får sådana draman i tre stycken matcher. Röda kort, VAR, straffar, sena mål, galna firanden, ÄNNU senare mål och avslitna kläder.

Omgångens spelare: Duvan Zapata – Smackar du in ett hattrick mot ditt gamla lag, ja då får du priset som omgångens spelare.

Omgångens mål: Måste det gå till ett mål? Hmm… okej då. Då får det bli Saponaras klack i den 99:e minuten. Det är galet snyggt, galet känslosamt och galet… galet. Såklart ett stort hedersomnämnande till Bruno Alves frispark (!) också, men Saponaras mål hade något extra.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar