Inter

Pjanic: Vi var mycket bättre än Inter

Söndagens stormatch mellan Roma och Inter var ett riktigt spektakel och har skapat stor uppmärksamhet i de italienska tidningarna. Romas frisparksspecialist Miralem Pjanic intervjuades i Sky Sport efter matchen där han bland annat menade att Roma kunde vunnit med mycket större siffror.

Det såg under stunder ut som att matchen, som slutade 4-2 till hemmalaget Roma, var påväg att glida dem ur händerna, då Inter lyckades kvittera två gånger om. Trots detta var mittfältaren tillika matchvinnaren Miralem Pjanic nöjd med spelet.

”Jag kan inte säga att det var komplicerat ikväll, då Inter inte skapade några större problem för oss.”

”Vi skapade våra egna problem om nånting, då båda målen var undvikbara och vi slösade bort egna chanser. Vi kunde ha gjort fler mål men Inter var aldrig bättre än oss. Vi var mycket bättre ikväll.”

Pjanic kommenterade händelserna som föranledde hans första mål.

”Totti försökte göra mål, sedan såg han mig komma och jag tackar honom för assisten.”

På övertid slog Pjanic in en mycket vacker frispark, till 4-2, men han förnekade att lärt sig från förra lagkamraten och frisparkslegendaren Juninho.

”Hur många gånger måste jag säga att mina frisparkar skiljer sig från Juninhos? Hans bollar förflyttar sig från höger till vänster och lämpar sig bäst från avstånd.”

Pjanic passade också på att hylla tränaren Rudi Garcia.

”När Garcia kom till klubben förändrades min spelstil. Vår filosofi passar mig och tränaren tror på mig och allting går genom mittfältet. Det är ett stort ansvar och vi är nöjda med det, då den kvaliteten vi besitter tillåter oss att uttrycka oss ännu bättre på planen.”

Roma ligger efter helgens omgång fortfarande på en andraplats i tabellen, tre poäng bakom Juventus.

 

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se