Inter

Moratti: ”Jag har inte blivit tillfrågad men Pioli är ett sunt val”

Den tidigare Interpresidenten Massimo Moratti möttes idag av journalister när han lämnade sitt kontor på Saras och fick frågor om säsongen och Stefano Pioli, som inom kort kommer offentliggöras som Inters nye tränare.

Har gårdagens vinst gett tillbaka lite hopp?
”Ja, under de sista tio minuterna igår kändes det som att det lossnade lite för laget, de gjorde bra ifrån sig. Det är vad alla fans hoppas…”

Vad tycker du om Pioli?
”Det är sunt val. En tränare som kan den italienska ligan och som alltid fått sina lag att spela bra.”

Hade du någonsin en casting när du skulle välja tränare?
”Tja, jag kanske träffade dem på egen hand. Det är olika system och därmed inte sagt att det är fel. Valet har gjorts utifrån ett transparent system och det verkar vara ett bra sätt att göra det på.”

Vissa  tycker att Inter har gjort bort sig…
”Nej, jag vet inte… Det är svårt. Det är alltid svårt att leda ett lag som Inter. I ett fotbollslag, speciellt om det är i kris, måste du göra val och fatta beslut på ett par minuter eller på kort tid. Ibland kan du göra misstag men det viktiga i slutändan är att du avslutar bra.”

 

Tronchetti har varit väldigt hård. Han sade även en del logiska saker, håller du med honom?
”Detta har vi alltid sagt. Vi har alltid bett dessa personer att vara så nära som möjligt men å andra sidan bor de där de bor. Det verkar dock som att de försöker vara så nära som möjligt och det försökte även Thohir.”

Behövs det en stark italienare i den här klubben?
”Alla har sin syn på organisationen. Det viktiga är att de kinesiska ägarna hörs med tanke på det ansvar de har. Det finns också nöje med detta ansvar och därför är det i allmänhet fint att leda ett lag.”

Som milanobo, hur påverkas du av ett helkinesiskt derby?
”Milans affär är ännu inte slutförd, de är halvvägs där. Ja, det är lite annorlunda, men även i England har man vant sig vid att se derbyn mellan ägare som kommer från fjärran länder. I slutändan hejar du på ditt lag.”

Har du blivit tillfrågad angående den nye tränaren?
”Nej, nej…”

Är Champions League fortfarande det enda målet?
”Målet är att ingå i den gruppen av lag som kvalificerar sig för Champions League, utan tvekan.”

Källa: fcinter1908.it

Danny Salo
danny@solocalcio.se