Serie A

Messi: ”Milanoklubbarna måste återvända till Europanivå”

Världens bästa fotbollsspelare, enligt många, Leo Messi har gett en lång intervju med La Gazzetta dello Sport. Bland annat pratade han om Italiens frånvaro i VM och hur Italien åter ska bli en stormakt att räkna med. 

– Länder som Italien och Nederländerna, som genom åren alltid varit med i VM, kommer inte spela i Ryssland och ingen väntade sig det. Men det är så fotbollen är idag, även småklubbar eller -länder kan ta sig långt bara man är välorganiserad. Vi i Argentina hade ett tufft kval också, vi hade tre tränare under kvalet så det var inte lätt att anpassa sig. Alla hade olika filosofier, kommenterar Leo Messi. 

Barcelona-stjärnan tror att Italiens problem delvis kan grunda sig i Serie A.

– Italiensk fotboll är inte samma som den en gång var. Exempelvis, två Serie A-storheter som Milan och Inter är inte samma som för tio år sedan. Klubbarna är ju inte ens med i Champions League längre. Det påverkar hela den italienska fotbollen.

Messi har dock noterat kinesernas intåg, såklart.

– De jobbar sakta men säkert för att återvända, men Milanoklubbarna måste återvända till europeisk toppnivå.

Messi pratade även om Champions League och om vilka han tror tar hem hela turneringen. Ödmjukt nog så lyfte han upp flera lag framför Barcelona.

– Enlgit mig så är Manchester City starkast i Champions League just nu, tillsammans med PSG. Men säsongen är lång. Jag kan aldrig lämna Real Madrid utanför diskussionen eftersom de besitter rutinen. Men just nu har de inte resultaten med sig. Sen finns såklart Bayern München, ännu en storklubb som kommer slåss om titeln hela vägen i i kaklet.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar