Inter

Mancini: ”Du vinner när du har bra spelare – som vi har nu”

På sin officiella hemsida uttalade sig idag Inters tränare Roberto Mancini om bland annat mercaton och den fina inledningen på säsongen.

Om mercaton:
”Jag är nöjd, i och med att marknaden är konstig och du inte alltid kan nå alla dina mål. Det var bra av oss att slutföra så många affärer. Vi har förstärkt vårat lag med bra spelare. Nu är det viktigt att få ihop dem.”

”Det är ett ungt lag och var det redan förra året. Inter har en utmärkt bas för framtiden och tillsammans med några mer erfarna spelare tror jag att vi kan göra det bra. Du vinner när du har bra spelare och nu har vi dom. De kom dock de senaste veckorna och vi måste få ihop det till något bra.”

”Det är viktigt att de italienska lagen har börjat spendera igen. Även om vi nämns som det lag som köpt flest spelare, så tror jag faktiskt att vi är minst det 14:e laget i rangordningen. Det är många lag som har köpt fler spelare än oss.”

Om att flera spelare vill komma till Inter just för att jobba med honom:
”Det gör mig glad, men jag tror de väljer Inter för att den är en stor klubb med en fantastisk historia.”

Om den fina starten på säsongen:
”Segrarna ger oss mer självförtroende, men i ligan är alltid de 6-7 första matcherna en anpassningsperiod. Det är viktigt att inleda bra, men sen måste vi fortsätta arbeta hårt.”

Slutligen kommenterade Inter-tränaren även Romas nyförvärv och hans förre anfallare i Manchester City, Edin Dzeko:
”Dzeko är för mig en av Europas bästa anfallare. Jag tog honom till City från Wolfsburg och vi gjorde det väldigt bra. Vid sidan av att han är en bra kille, är han också en fantastisk målskytt och han kommer göra många mål i Italien.”

Källa: Football-Italia.net

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se

Relaterade artiklar