Juventus

Lippi: ”Tevez på Zidanes nivå”

Den förre detta Juventus-tränaren Marcello Lippi har hyllat Carlos Tevez och jämfört honom med legendarer som Zinedine Zidane och Pavel Nedved.

Carlos Tevez har inlett säsongen på ett strålande sätt med åtta mål på lika många tävlingsmatcher hittills, och den tidigare italienske förbundskaptenen Marcello Lippi anser att argentinaren är i sitt livs form för tillfället.

””Apache” gör mycket bra ifrån sig. Det här är en Tevez som vi aldrig har sett förut,” säger Lippi till Tuttosport idag.

”Inte ens i Manchester United, där han vann Champions League, var han så här bra. Detta året överraskar han sannerligen alla.

”Han spelar så bra att han får mig att minnas tillbaka till de bästa perioderna i Juventus, när de största spelarna kom till Juventus.

”Jag tänker på Zidane, på Nedved och på Deschamps. Superstjärnor utav den digniteten.

”Jag tror helt enkelt att Tevez har nått Zidanes och de bästa Juventus-spelarnas nivå därför att han aldrig tidigare har varit så avgörande, och han är konsekvent också.

”Han har varit den riktiga ledaren för Juventus så här långt den här säsongen, och det är därför han är på samma nivå som Zidane en gång var.”

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se