Mercato

Juventus vill stjäla Fiorentinas försvarare

Micah Richards är för närvarande utlånad till Fiorentina från Manchester City. Ännu har engelsmannen inte fått chansen på allvar, men ändå är rivalen Juventus intresserade att stjäla honom framför ögonen på Florens-klubben.

Det är calciomercato.com som rapporterar att Turin-klubbens förhandlingar med Stephan Lichsteiner inte går framåt och i sommar kommer schweizaren bli klubblös om en överenskommelse inte nås. Därför tittar klubben efter andra alternativ och siktet ska vara inställt på Fiorentinas högerback. Richards har endast spelat 97 minuter i Serie A hittills, men spelat desto mer i Europa League.

26-åringens låneavtal med Fiorentina går ut i juni och samtidigt så går kontraktet ut med Manchester City och den kraftfulle försvararen blir därför klubblös. Juventus är redo att erbjuda honom samma lukrativa lön som han har haft i England. Fiorentina vill inte att denna situation ska uppstå och vill därför köpa loss engelsmannen i januari för att säkra att Richards framtid ska vara i en lila tröja.

Robin Blommé
robin@solocalcio.se