Inter

Inter drömmer om Lavezzi – måste sälja först

Inter jagar offensiva förstärkningar och önskespelaren är utsedd. När ett gäng argentinska trotjänare har lämnat klubben vill klubben värva in en ny.

Det är Paris Saint Germains Ezequiel Lavezzi som står högst upp på önskelistan. 29-åringen har under hela sommaren ryktats vara på väg bort från den franska mästarklubben och Inter är en av de många intressenterna. Spelarens kontrakt går ut sommaren 2016 och PSG har flertalet gånger försökt förlänga kontraktet, men ingen lösning har ännu funnits. Detta spär på ryktena om att Lavezzi kommer att lämna klubben, samt att de franska ligamästarna vill bättra på transfernettot.

Gazzetta dello Sport hävdar dock att innan ett seriöst försök till värvning kan ske, måste två spelare lämna klubben. Fredy Guarin och Ricky Álvarez är dessa två som pekas ut. Den förstnämnde jagas av Zenit St Petersburg, men ska hittills inte vara villig att lämna. Lyckas Inter skeppa iväg dessa två spelare kommer alla resurser fokuseras mot Lavezzi som gillas av både tränare, ledning och president Erick Thohir.

Robin Blommé
robin@solocalcio.se