Fiorentina

”I respekt för människan ställde vi in”

Nyheten om att Fiorentinas lagkapten Davide Astori somnat in under natten har  chockerat fotbollsvärlden. Snabbt efter att dödsfallet var bekräftat ställdes dagens alla Serie A-matcher in. Nu berättar högsta hönset på CONI om hur processen gick till.

Då italienska fotbollförbundet idag saknar en president var det upp till italiensk idrotts högsta höns, Giovanni Malago, president för italienska olympiska kommitté att ställa in dagens omgång av Serie A-fotboll. Detta efter att Davide Astori tragiskt nog somnat in natten till söndag.

– Telefonen ringde i morse, det var Brunelli från ligaförbundet. Han sa att han hade brådskande och dramatiska nyheter. Jag lämnades mållös. Samtidigt var Genoa och Cagliari på väg ut på planen för den tidiga lunchmatchen, ett av lagen som Astori spelade i. Alla uttryckte att vi var tvugna att skjuta upp matchen. Jag pratade med Cagliaris och Genoas presidenter, som båda tyckte vi skulle ställa in matchen.

Senare beslutades det också att skjuta upp alla resterande matcher i denna 27:e omgång, inklusive det utsålda Milanoderbyt.

– Andra klubbar skickade mig meddelanden att de inte vill spela så jag insåg att vi var tvungna att ställa in allt. Serie B:s ligaförbund har också önskat att skjuta upp alla matcher. Det var rätt att vi tog detta beslut. Idag behövs fotbollen som jag vill se mer än någonsin, en sport där värderingar, ideal och delade känslor är viktigt. Utifrån inte bara atleten, utan också människan, var detta det bästa vi kunde göra.

Malago berättade också att Serie A:s ligaförbund imorgon kommer hålla möten för att planera när dessa matcher ska spelas, vilket inte kommer bli ett lätt pussel då lagen som fortsatt är kvar i Europa och cup har väldigt många matcher.

Källa: Football Italia

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar