Hellas Verona

Hübner: ”Toni visar att åldern inte spelar någon roll”

Luca Toni gjorde igår två mål i segermatchen mot Napoli och en av de som hyllar honom idag är anfallslegendaren Dario Hübner. 

Verona-anfallaren gick gjorde igår sitt 12:e och 13:e mål för säsongen och skuggar nu Carlos Tevez och Mauro Icardi i skytteligatoppen. Toni gick dessutom om ikonen Preben Elkjaer i antalet Serie A-mål i Verona-tröjan och har nu bara Emiliano Mascetti framför sig. Den 37-årige bombern får idag lovord av en före detta bomber i Serie A, nämligen HübnerTill Tuttomercatoweb.com pratade Hübner, som vann skytteligan i Serie A vid 35-års ålder, om Tonis storhet:

”Toni är ett bevis på att åldern inte spelar stor roll inom fotbollen. Det som räknas är huvudet och viljan att spela och ha roligt. Toni visar varje söndag att han har mer vilja och motivation än många som är yngre än honom. Toni har allt och är i ett lag, som påminner mig om mig själv i Piacenza, där han gör mål.

Hübner fick också frågan om vem som är framtidens anfallare för Italien och självklart valde han en typisk bomber:

”Framtidens anfallare? Mattia Destro. Han har stor kompetens och en medfödd instinkt för mål. Utnyttjas han på rätt sätt kan han vara avgörande.”

 

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se