Serie A

Hiljemark i intervju: ”Tackar presidenten för tröjnumret”

Oscar Hiljemark har förstärkt Palermo inför den kommande säsongen och svensken som var med och ledde Sverige till U21-EM-guld för en månad sedan har knipit ett viktigt tröjnummer.

I en intervju med Gazzetta dello Sport berättade mittfältaren om första tiden i nya klubben:

– Tröjnumret? Det var en idé som föddes mellan mig, min agent och president Zamparini, som jag får tacka för att han lät mig få välja. Jag har alltid beundrat Maradona och Zidane och nu är det Messi och Pirlo som gäller. Jag är dock Oscar, en box-till-box-spelare. EM? Jag älskar Sverige och att spela för sitt land är en ära, det är det alltid. Jag förstår dock att Italien blev irriterade, de hade ett bra lag.

– Mina först intryck av Palermo är mycket bra. Jag har kommit in bra i gruppen och jag har lärt mig några ord på italienska; ”ciao”, ”destro”, ”sinistro”, ”forza Palermo”. Jag kan knappt vänta på att få göra debut i Serie A. Ibrahimovic? Kanske så återvänder han till Italien. Han gör skillnaden i vilken klubb han än är i och han är en stor personlighet. Det är skönt att spela ihop med honom, sämre att möta honom. Det kommande mästerskapet kommer vara spektakulärt, det har kommit många stora spelare till ligan.

– Jag älskar kläder och i Italien har man koll på de sakerna. Sen så definierar jag mig själv som en ”social-man”. Mål? Jag vill spela EM och OS med landslaget och kämpa för Europa-platserna med Palermo.

Källa: gianlucadimarzio.com

Robin Blommé
robin@solocalcio.se

Relaterade artiklar

Mer från Serie A

Pre- & postpartite

Summering 12a Giornata

Pre- & postpartite

Prepartite 2a Giornata