Inter

Handanovic inför derbyt: ”Tränaren förtjänar cred”

Samir Handanovic har varit en del av Inter sedan 2012 och nu vankas ännu ett derby för slovenen. Målvakten stänger inte dörren för att avsluta karriären i Inter men karriären ska pågå ett tag till.

I en intervju med FcInterNews.it pratade 33-åringen om känslorna inför söndagens derby mot Milan:

– Allt är normalt just nu, men när landslagsspelarna återvänder och vi börjar köra specifika saker kommer man att börja känna av det mer.

Vad säger du om (Luciano) Spallettis roll kring den defensiva kvalitetshöjningen?

– Jag tycker att tränaren och resten av staben förtjänar cred för detta. Nu arbetar vi på ett annorlunda sätt. Hela laget måste göra sin del för att det ska fungera. Nu ser du yttrar som tar löpningar på 40-50 meter som du inte såg de göra förut. Det finns alltid utrymme för förbättringar och vi har ännu vunnit något men vi har tagit steg framåt. Nu kommer det en tuff månad men start på söndag och vi måste visa att vi klarar det därför saker förändras snabbt. Är du inte redo blir du omsprungen och dina svagheter blottas.

Är Inter starkare i år jämfört med förra året?

– Ja det finns en lagkänsla nu. Mål? Det finns utrymme för förbättringar och jag sätter inga gränser.

Kan du avsluta karriären i Inter?

– Det kan vara ett alternativ men jag sätter inte upp ramar därför du vet aldrig vad som kan hända. Mitt mål är att spela tills jag är 40 år, vart och hur får vi se.

Vad kan du säga om nyförvärven?

– De passar in, bra spelare som har integrerats bra i laget och har egenskaperna för att förbli kvar här.

Robin Blommé
robin@solocalcio.se

Relaterade artiklar