Genoa

Gasperini: ”Tabellplaceringen är överraskande”

Genoa har inlett säsongen bra och återfinns efter åtta omgångar på niondeplats i tabellen. Inför morgondagens match mot Juventus intervjuades klubbens tränare Gian Piero Gasperini om säsongsinledningen och kritiken han riktade mot fansen efter match mot Empoli.

”Jag vet inte om Juventus är starkare än förra året. Jag tittar på Genoa. Jag tycker vi är samma starka lag som har möjlighet att vinna. Mot Empoli såg jag inget konstigt gällande våra fans. Media förstorade upp det. Jag var tydlig med vad jag hade sagt. Det kommer bli en fantastisk atmosfär.”

”Startelvan? Jag är lyckligt lottad för jag har alltid alternativ. Matri har alltid spelat, vi räknar med Greco. Alla förtjänar att spela. Vi kommer kolla med Sturaro idag, eftersom vi inte vet än. Situationen på mittfältet är svår. Vi måste kunna spela annorlunda och kanske kan vi göra det bättre. Jag vill att mitt lag ska spela bra och jag hoppas att vi kommer vinna. Pirlo är en fantastisk spelare. Om han spelar eller inte spelar ingen roll. Juventus kan vinna både med och utan honom. ”

”Vår tabellplacering är överraskande, jag är väldigt glad. Jag är så glad så att om någon kritiserar Genoa, vill jag bara skratta. Perin som Buffon? Jag vill inte jämföra dem. Perin är väldigt bra. Jag vet inte om han någonsin kommer bli som Buffon. Jag är glad att Buffon spelar sin 500:e match just mot oss. Förra året attackerade vi Juventus och matchen var bra, men vi förlorade. Vi är mentalt redo. Domarmisstag? Det är väldigt svårt att döma. Vissa misstag kan du acceptera, andra inte. Det är ett spel”

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se