Serie A

Förutsättningarna inför den sista omgången

Inför den sista omgången av Serie A så står verkligen mycket på spel för vissa lag. Spal, Udinese, Crotone, Chievo och Cagliari riskerar alla att åka ur Serie A. I toppen så har vi en direkt avgörande final om en plats i Champions Leauge när Inter åker till Rom för att möta Lazio. Vinnaren i den matchen får en plats i nästa säsongs Champions Leauge. 

Hellas Verona och Benevento är redan klara för spel i Serie B den kommande säsongen men det är en till klubb som ska göra dessa två klubbar sällskap. Klubbarna det står mellan är Spal, Udinese, Crotone, Chievo och Cagliari.

Chievo och Udinese har båda 37 poäng, Cagliari har 36 poäng och Spal och Crotone står båda på 35 poäng vardera. Om lag hamnar på samma poäng så avgör inbördes möten mellan lagen sedan är det målskillnad.

Chievo och Cagliari har övertaget mot de andra klubbarna vad de gäller inbördes möten förutom mot Crotone.

Om Chievo och Cagliari skulle hamna på samma poäng kommer Cagliari att åka ur ligan. Om Udinese hamnar på samma poäng som något av de andra lagen som kan åka ur så kommer Udinese att åka ur då de har sämre statistik i inbördes möten mot de andra.

Om Udinese, Spal, Crotone och Chievo alla hamnar på 38 poäng efter den sista omgången så kommer alltså Udinese att åka ur Serie A. Inför den sista omgången är det 243 möjliga kombinerade resultat och endast två av dessa 243 resultat kan få Chievo ut ur Serie A.

I kampen om fjärdeplatsen och en plats i kommande säsongs Champions Leauge har vi en avgörande match i Rom mellan Lazio och Inter. Vid oavgjort tar Lazio fjärdeplatsen, Inter måste vinna för att nå fjärdeplatsen och därmed säkra Champions League spel.

Här är lagens matcher inför den sista omgången

Napoli-Crotone

Cagliari-Atalanta

Chievo-Benevento

Spal-Sampdoria

Udinese-Bologna

Lazio-Inter

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar