Champions League

Evra: ”Jag lever i nuet”

Ett av Juventus nya ansikten till den här säsongen, Patrice Evra, talade idag med italienska La Repubblica om sin landsman och nära vän Paul Pogba, men även om klubbens chanser i Champions League.

Patrice Evra tog i somras flytten från Manchester United till Juventus, samma flytt som hans landsman Paul Pogba tog för två år sedan, till engelsmännens stora besvikelse.

””La Pioche” är som en son för mig,” säger Evra till La Repubblica idag och syftar på 21-åringen som kallas just ”La Pioche”, vilket fritt översatt betyder ”Den snälla killen” eller ”Killen som hjälper de andra”.

”Sir Alex Ferguson skickade mig till hans hus för att övertyga honom om att stanna. Han grät, han kunde inte sova, därför att han visste att han kunde bli bättre än Vieira, men han hade bestämt sig.

”Ferguson visste att Pogba kunde bli väldigt bra, men också att han inte kunde påverka hans beslut,” berättar 33-åringen.

På onsdag väntar en svår bortamatch för Juventus mot Atletico Madrid i Champions League, en turnering som man hoppas kunna göra bättre ifrån sig i än förra säsongen då man åkte ut redan i gruppspelsfasen.

”Jag lever i nuet därför att det förflutna är en dörr till ånger och framtiden är en till ångest. Och jag säljer inte drömmar till fansen, men, varför inte?” svarade fransmannen försiktigt på frågan om klubbens chanser den här säsongen.

”Det är en turnering som är så galen att det kan tyckas otroligt att ha spelat fyra finaler.”

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se