Roma

Di Francesco: ”Hoppas det sanna Roma är som det i Champions”

Det stekheta Rom-derbyt slutade mållöst och jakten på Champions League-platser till nästa säsong går vidare. Lagen kom till matchen från ett Europaspel med olika ansikten.

Efter matchen talade Romas tränaree Eusebio di Francesco med Rai Sport:

– Med matchens dynamik i åtanke så kunde vi ha gjort något mål, även om Lazio gjorde en bra insats. Vi var lite naiva och föll in i deras villkor. Laget repade sig och gjorde det bättre i andra halvlek men ett oavgjort resultat kommer ur hur matchen tog sig. Manolas? Både han och Florenzi kände sig febriga och han fick krampkänningar i slutet, men det ska inte vara något allvarligt.

Roma har bara gjort ett mål på de senaste tre matcherna…

– Jag hoppas att det sanna Roma är det vi såg i Champions League. Man måste förstå att vissa matcher är svårare att förbereda sig inför än den mot Barcelona. I Serie A har vi funnit fler svårigheter, vi måste bli bättre på det och anta oss alla matcher som det vore Champions League. I Italien har vi många tränare som är taktiskt smarta och därmed väldigt förberedda. Ett mål kan förändra matchen och ibland så väntar vi för länge innan vi söker oss mot mål.

Ni vilade inga spelare gentemot veckans match…

– Jag såg på träningen igår de rörelser jag ville se hos spelarna och jag ville inte förändra den positiva spiralen. Vi hade även två dagars mer vila än Lazio och rotationen i startelvan är alltid ett dilemma, det beror nästan alltid på resultatet. De kommande matcherna kommer jag behöva göra förändringar, vi kommer ju spela fyra matcher på nio dagar.

Liverpool?

– Vi måste ta oss an alla matcher på samma sätt. Först Genoa, sen Spal och sen Liverpool.  Vi måste göra det bättre i ligan för i Champions gör vi det bra. Vi har stor respekt för Liverpool, de gör många mål precis som Lazio.

Robin Blommé
robin@solocalcio.se

Relaterade artiklar