Calcio

Sampdoria-talang vill gå i Zlatans fotspår

Rey Manaj är en 17-årig anfallare med albanska rötter som för tillfället huserar i Lega Pro-klubben US Cremonese, dit han är utlånad från Sampdoria. 

Den unge anfallaren blev historisk häromdagen då han, i Cremoneses möte med Alessandria, blev den yngsta målskytten någonsin i Lega Pro och framtiden ser ljus ut för den unge albanen. Drömmen är såklart att en dag debutera i Serie A men också att representera det albanska landslaget som kommer möta Italien i Genova den 18 november.

Vem som är Manajs förebild då? Som anfallare med albanska rötter så är svaret enkelt.

– Zlatan Ibrahimovic, jag gillar honom både på grund av hans personlighet och för sättet han spelar. När jag var yngre så läste jag på om hans bakgrund och blev imponerad över hans livshistoria. Han föddes i en stor familj under ganska fattiga förhållanden och jag blev imponerad framförallt över hur hans mamma verkligen trodde på honom och tog från sina sparpengar för att han skulle kunna spela fotboll. 

Sannolikheten att vi får se Menaj spela landskampen mot Italien är såklart inte särskilt hög, men hoppet lever för den unga talangen.

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se

Relaterade artiklar