Inter

Ranocchia: ”Inter bad mig att stanna kvar”

Andrea Rannocchias säsong har varit tung. Bänkad och förlorad kaptensbindel i Inter – sen utlåning till Sampdoria, vilken han enligt egen utsago fick kämpa för.

Det var inte mycket som gick Andrea Ranocchias väg i Inter under säsongens första halva. I Sampdoria har han inledningsvis fått gott om speltid och han slet för att få flytta även fast Inter ville ha kvar honom, skriver Football Italia.
– Jag bestämde mig för att flytta till Sampdoria för att jag har mycket att ge, att bevisa och att ta tillbaka, jag bryr mig inte om att det handlar om ett lån. Jag är 100%-igt engagerad i den här stora utmaningen och är inte här bara för att fördriva tiden, den typen av person är jag inte. Jag vägde plus mot minus inför flytten och behövde kämpa för att få lämna – Inter bad mig att stanna kvar, men tillfället var rätt för att byta, förklarade Ranocchia.

Försvararen uppger att tränare Roberto Mancini bad honom att stanna för att få ha kvar honom i truppen, vilket inte lockade 28-åringen.
– Mancini sade till mig att jag var en person som bidrog till en positiv stämning och jag svarade att jag inte ens hade stannat om han gett mig chansen att spela de 20 kommande matcherna. Det var inte längre tid att vara kvar, jag behövde ny motivation och nya utmaningar, sade Ranocchia.

I sommar är det dags för EM. Mästerskapet finns med i bakhuvudet medgav, Ranocchia, men det är inte bara det som lockar.
– Jag tänker på landslaget, en spelare måste ha målsättningar, men det är inte mitt huvudmål. Jag behövde få rätt känsla igen, den hade jag förlorat. Jag är på rätt väg, det är min största motivation, berättade Andrea Ranocchia.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar