Sampdoria

Giampaolo tror derbyt kan vända den negativa trenden

Efter landslagsuppehållet är det dags för säsongens första Derby della lanterna,  Sampdoria har tre raka förluster och tränaren Marco Giampaolo tror derbyt kan vara vändpunkten på den tuffa perioden.

Efter förlusten borta mot Milan med 3-2 har Sampdoria åkt på två storförluster med 4-1 mot både Torino och Roma, nu kommer ett välbehövligt landslagsuppehåll för Marco Giampaolos lag innan hans mannar ställs mot Genoa i Derby della Lanterna.

I matcherna mot Torino och Roma har vi släppt in alldeles för många mål, förluster blir jobbigare när det ena laget rycker ifrån målmässigt i matcher berättade Marco Giampaolo till Sky Italia.

-Vi var mer stabila innan förlusterna mot Torino och Roma, vi blir lite osäkra på oss själva och särskilt spelarna. Deras självförtroende sjunker efter det här.

-Vi måste ha styrkan att fortsätta, vi måste jobba på de sakerna som vi är bra på och vet hur vi ska göra. Jag tror att derbyt kan bli en vändpunkt för oss. Jag älskar Sampdoria och jag tycker jag har gjort ett bra arbete med den här klubben. Ibland går det bra och ibland går det mindre bra, så är det under en säsong.

 

 

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar