Sampdoria

Fabio Quagliarella: ”Mitt vackraste mål”

Sampdoria besegrade Napoli i helgen, och Quagliarella gjorde ett uppmärksammat mål. Först ville han inte kalla det sitt snyggaste någonsin – nu har han svängt.

Slutsiffrorna skrevs till 3-0 när Sampdoria tog emot Napoli, och ett av de tre målen var något extra. Fabio Quagliarella bjöd publiken på ett spektakulärt klackmål, men han ville inte peka ut det som det vackraste i karriären efter matchen. Med lite distans till det hela har den förre Napolispelaren bytt åsikt, skriver Football Italia.
– Även om jag inte vill se det igen blir jag taggad i sociala medier. När jag ser tillbaka skulle jag säga ja, det var det vackraste. Jag stod nästan stilla, det var ett ögonblick av ren galenskap. Ett sådant skott som kräver en rejäl portion tur. Antingen har du det i dig att försöka den sortens saker eller så har du det inte, strikers lever på instinkt. Jag har fått många meddelanden från Neapel, men de är alla fyllda av komplimanger och häpnad, sade Quagliarella.

Anfallaren har spelat i en rad klubbar i Italien. Sampdoria och Napoli är två av dem, liksom Juventus. Hos de svartvita väntar Cristiano Ronaldo fortfarande på sitt första mål i Serie A, men han behöver inte oroa sig, enligt Quagliarella.
– Han har gjort de allra vackraste av mål, han behöver inte en klack som min. Jag beundrar honom väldigt mycket, sade italienaren.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar