Sampdoria

”Enligt Ferrero åt jag min Carbonara helt fel”

Sampdorias mångsidige mittfältare Dennis Praet som kan spela på de flesta mittfältspositionerna trivs bra i Sampdoria men drömmer om större klubbar i  framtiden.

Den belgiska mittfältaren Dennis Praet som är född 1994 kom till Sampdoria från Anderlecht under sommaren 2016 för en övergångssumma på ungefär tio miljoner euro.  Sedan ankomst till den liguriska klubben har Praet varit involverad i 75 stycken matcher för Massimo Ferreros klubb Sampdoria. Facitet är två mål, fyra assist, elva gula kort och en speltid som för tillfället är uppe i 5215 minuter. Belgarens  framfart i Serie A fick Juventus att undersöka Praet lite närmare och under det senaste transferfönstret blev han väldigt ihopkopplad med en övergång till Juventus.

Som alla unga spelare siktar man mot att spela för en riktig toppklubb, i framtiden men just nu trivs jag väldigt bra i Sampdoria berättade Praet i en intervju  med Gazzetta dello Sport.

-Jag har hört några rykten om Juventus men jag vet inte. Det är alltid trevligt att bli ihopkopplad med toppklubbar, men för att repetera mig. Jag trivs väldigt bra i Sampdoria och i staden Genoa.

-Jag och klubben talar om ett nytt kontrakt för mig, det är vad jag vill och vad klubben vill.

-Jag är inte supporter till något lag men mitt fotbollsideal tilltalas av Barcelona,  det finns inget lag som är på deras nivå.

Belgaren berättade lite om sin relation till Sampdorias karismatiska president Massimo Ferrero och det första mötet personerna emellan.

-Han Ferrero är verkligen en speciell karaktär, en president med stor passion som inte påminner om någon annan president. Han är alltid nära oss spelare.

-Jag träffade Ferrero nästan omgående när jag kom till Italien, jag var i Rom för att genomgå min läkarundersökning. När vi åt mat la han märke till att jag skar upp min spaghetti Carbonara innan jag åt den. Han blev galen och skällde ut mig nästan, fast till mitt försvar så visste jag inte hur man skulle äta den på rätt sätt.

 

 

 

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar