Roma

Villkoren på plats för nya Roma-stadion?

Det har varit mycket oklarheter kring Romas planer utav att bygga en ny arena. Men idag rapporterar football-italia.net att den italienska idrottsministern sagt i ett uttalande: ”det finns nu alla villkoren på plats för att Stadio della Roma ska förverkligas.”

Giallorossi har under ett antal år försökt att få ny mark byggd i Tor di Valle-området i centrala Rom, men flera utav planerna har fått bakslag och har varit tvungna att revideras.

”Det finns alla förutsättningar för att Stadio della Roma ska kunna realiseras nu. Att bygga moderna och säkra strukturer gör det bra för vår fotboll, jag är övertygad om det,” ska idrottsministern Luca Lotti ha sagt till Il Romanista.

”Min position om detta har varit tydlig från första början och, till skillnad från andra, har jag aldrig förändrats. Jag är för den nya Roma-stadion och jag hoppas att andra städer också kan skapa förutsättningar att bygga nya arenor.”

Det återstår att se om genombrottet i planerna kring arenan sker i och med detta. Den nya arenan uppges ta upp emot 52 500 personer.

Pontus Wahlroos
pontus@solocalcio.se

Relaterade artiklar