Mercato

Ung Italienare på Monchis radar

Romas sportchef Monchi har börjat sondera terrängen inför nästa säsong förstärkningar. Spanjoren ska ha varit utanför Italiens gränser och tittat på några spelare. Spanjoren ska även ha fastnat för en spelare innanför landets gränser.

Cagliaris 20-åriga mittfältare Nicoló Barella ska vara en mycket intressant spelare som den spanska sportchefen gillar. Faktum är att Rom-klubben försökte sig på att få mittfältaren till huvudstaden i slutet av sommarens mercato, men klubben hade investerat så mycket tid och pengar i Patrik Schick affären. Vilket resulterade i att tiden för att påbörja den arbetskrävande förhandlingen som krävs för att alla parter ska komma överens var alldeles för kort inpå mercatons deadline.

Monchi ska under säsonginledningen ha skickat ner scouter till sardinen för att följa utvecklingen av den unga mittfältarens framsteg i Cagliari. Nicoló Barella har på de sju inledande matcherna gjort ett mål och spelat 597 minuter utav 630 möjliga minuter.

Barella är född och uppvuxen på sardinen och har kommit upp via Cagliaris ungdomssektion. Mittfältaren gjorde sin debut i serie a den fjärde maj 2015 i en match mot Parma. Den sardiska sonen hoppade in i 68 minuten i förmån för Diego Farias i lagets hemmaseger mot Parma.

Källa: Corriero dello Sport

 

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar