Roma

Trubbel kring Romas nya arena – huvudpersoner gripna

Roma har flera gånger om slagit sig för bröstet och stolt visat upp sin nya arena. Något spadtag är däremot inte taget, och nu är frågan om det ens blir någon arena. Idag greps nämligen flera huvudpersoner på grund av korruptionsbrott.

Nio personer greps idag i Rom på grund av misstänkt korruption kring bygget av Romas nya arena Stadio della Roma. Och det är inte vilka duvungar som helst som just nu sitter inlåsta, utan det är först och främst byggherren Luca Parnasi, som äger företaget som äger Eurnova som ska bygga arenan. Dessutom är fem av hans närmsta arbetare också gripna.

Dessutom ska flertalet politiker vara misstänkta, däribland Paul Ferrara som arbetar för regeringspartiet Movimento cinque stelle (Femstjärnerörelsen) och är högt uppsatt i Rom.

Romas president James Pallotta säger enligt Reppubblica att detta inte har något med klubben att göra.

– Roma har inte gjort något fel, vi är transparenta rakt igenom. Jag förstår inte varför arenaprojektet måste stoppas, alla vill detta och vi måste komma vidare. Vi kommer lösa detta. Om jag pratat med Parnasi? Jag tror man får använda mobiltelefoner i cellerna…

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar