Intervju

Totti: ”VM utan Italien är konstigt”

Roma-legendaren Francesco Totti ställde upp i en längre intervju med Corriere della Sera, och erkände att han blev mycket besviken när Italien inte gick vidare till VM i Ryssland 2018.

”Jag tog elimineringen av Italien väldigt hårt. Liksom alla italienare tycker jag att vi skulle ha klarat av att gå till VM, men tyvärr så gick det som det gick och det chockade hela fotbollsvärlden, inte bara Italien. Det kommer bli väldigt konstigt att se ett VM utan Italien.”

Det har diskuterats mycket kring hela italienska fotbollsförbundet samt dess organisationen och 41-åringen ser helst att Damiano Tommasi tar över.

”Det finns många namn som har nämnts, men jag skulle vilja se att Tommasi tar över allt. Jag säger inte det för att han är min vän, men han är en ung, positiv och en framåtsträvande person. Han känner till italiensk fotboll och många personer.”

Ikonen som tillbringade hela sin fotbollskarriär i huvudstadsklubben, lade skorna på hyllan inför säsongen, och han blev frågad hur han hanterar att inte vara på fotbollsplanen längre.

”Jag är i omklädningsrummet ganska ofta, nästan varje morgon eller eftermiddag under träningstiderna. Jag är väldigt nära spelarna och tränaren, så det är samma känsla, jag byter bara inte om.”

Den före detta lagkaptenen avslöjade en sak som han ångrar från sin aktiva fotbollskarriär.

”Jag har sagt det flera gånger och jag säger det igen, det enda jag ångrar under min karriär var att jag inte fick spela med Cristiano Ronaldo. Det skulle ha varit en dröm, både för mig och honom. Han gjorde många mål, men med mig bakom sig kunde han ha gjort ännu fler.”

Källa: football-italia

Pontus Wahlroos
pontus@solocalcio.se

Relaterade artiklar